Παππάς: Με την αντεργατική τροπολογία η ΝΔ ένωσε ήδη την αντιπολίτευση

Παππάς: Με την αντεργατική τροπολογία η ΝΔ ένωσε ήδη την αντιπολίτευση

Ακόμη και βουλευτές της ΝΔ ήταν παγωμένοι χτες με την τροπολογία Βρούτση για την κατάργηση της αιτιολόγησης απολύσεων και της προστασίας εργαζόμενων σε εργολαβίες, η ΝΔ κατάφερε πάρα πολύ γρήγορα να απομονωθεί από όλη την αντιπολίτευση, προοδευτική και δεξιά, εκτίμησε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ηθική και πολιτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι το συμπέρασμα από όσα έγιναν χτες στην Βουλή, είπε ο κ. Παππάς, «κατάφερε πάρα πολύ γρήγορα να απομονωθεί από όλη την αντιπολίτευση, τόσο την προοδευτική όσο και την δεξιά», αναφερόμενος στην τροπολογία Βρούτση με την οποία καταργείται η αιτιολόγηση των απολύσεων και η προστασία των εργαζόμενων στις εργολαβίες.

«Ήταν κάτι το αναπάντεχο», όπως υπογράμμισε, καθώς «συνήθως οι κυβερνήσεις κυβερνούν, έχουν προβλήματα, συσσωρεύονται δυσαρέσκειας και στο μέσο ή το τέλος της θητείας τους έχουν απέναντι αντικυβερνητικά μέτωπα. Είναι άξιο προσοχής ότι κατάφεραν μέσα σε λίγα 24ωρα να ενώσουν την προοδευτική αντιπολίτευση, που αποχώρησε από τη διαδικασία που αφορούσε τις καθαρά μνημονιακές τροπολογίες του κ. Βρούτση. Είμαστε μπροστά σε μία καινούργια πραγματικότητα, έχει απωλέσει πάρα πολύ σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο κατά την γνώμη μου, με αυτή την ένδειξη πολιτικής δειλίας, την ομολογία αδυναμίας να πείσει οποιονδήποτε έξω από την ΝΔ για την χρησιμότητα αυτής της πρωτοβουλίας … ακόμη και πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ ήταν πραγματικά παγωμένοι από τις εξελίξεις και την διαδικασία που επελέγη».

Κατά τον ίδιο, προμηνύονται αρνητικές εξελίξεις στην απασχόληση με αυτές τις ρυθμίσεις και θύμισε ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει τον Μάιο στο 17,2% «και περιμένουμε να δούμε και τον Ιούνιο, τελευταίο μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία λένε ότι η δική μας διακυβέρνηση έχει ρίξει 10 μονάδες την ανεργία … απόδειξη ότι οι προοδευτικές πολιτικές μπορούν και να ανατάξουν την οικονομία και να στηρίξουν την οικονομία».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην υπόθεση της κατάργησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την αποπομπή της Β. Θάνου, σημειώνοντας ότι και ο κ. Πικραμμένος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ευρωπαϊκή νομολογία, που «έχει προκύψει από την αντιπαράθεση Ουγγαρίας – ΕΕ για την παύση των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της χώρας» και μάλιστα, όπως θύμισε, «αυτή η νομολογία είχε γίνει επιχείρημα στα χείλη και της ΝΔ το 2016, όταν ο Γ. Σταθάκης προσπάθησε να βάλει τάξη στις θητείες των μελών της ανεξάρτητης Αρχής -ο περιβόητος κ. Κυριτσάκης είχε κλείσει σχεδόν δέκα χρόνια στη θέση του προέδρου».

«Μας κατηγορούν για κομματισμό», αλλά ο κ. Κυριτσάκης είχε διευθυντή του τον κ. Μυλωνάκη, τώρα γενικό γραμματέα της Βουλής … που περνούσαν όλα από τα χέρια του, εταιρείες, κοστολόγια, πελατολόγια, τιμολογιακή πολιτική, περιθώρια κέρδους, πολύ ευαίσθητες πληροφορίες … και ταυτόχρονα ήταν και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη…».

Την ίδια ώρα, «η κ. Νάκου έχει υποστεί αμέτρητες επιθέσεις, ένας νομικός με 30 χρόνια πείρα στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, εκ των οποίων τα 7 δουλεύοντας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού … μόνο 20 μήνες διετέλεσε νομική μου σύμβουλος … αυτό για όσους θεωρούν ότι ήταν τοποθέτηση με κομματικά κριτήρια … δεν ήταν μέλος του κόμματος, της ζήτησα να συμβάλει και να μας συμβουλεύει σε κρίσιμες υποθέσεις γιατί αξιολόγησα το λαμπρό βιογραφικό της σε θέματα ανταγωνισμού», όπως ξεκαθάρισε.

«Το μείζον για την ΝΔ και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αυτή την σύνθεση, έκανε την δουλειά της … πήρε δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων για υποθέσεις που λιμνάζουν … στην διανομή του Τύπου έχουμε μία τυπική σύγκρουση συμφερόντων. Ο ιδιοκτήτης του δικτύου της διανομής του Τύπου είναι και ιδιοκτήτης εφημερίδων, μπορεί πάρα πολύ εύκολα και προνομιακά να διανέμει τα δικά του έντυπα εις βάρος των άλλων … πάρα πολλές ιδιοκτησίες εφημερίδων εκτός του συγκεκριμένου ομίλου έχουν εγείρει ζήτημα και έχουν ζητήσει να αποσυρθούν και από τα δημοσιευμένα στοιχεία περί κυκλοφοριών», συνέχισε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν τον Β. Μαρινάκη. Τώρα, μένει να δούμε «τι θα κάνει η κυβέρνηση με το barcode, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, είναι στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου. Θα έχουμε μάτια και αφτιά ανοιχτά, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να υπογραφεί η σύμβαση, να δρομολογηθεί ένα έργο που θα προσδώσει χαρακτηριστικά πάρα πολύ σοβαρής διαφάνειας σε σχέση με την διανομή του Τύπου».

Εκτίμησε πάντως ότι «είναι πάρα πολύ ισχυρά τα νομικά επιχειρήματα για να “παγώσει” οποιαδήποτε διοικητική πράξη προκύψει από την χθεσινοβραδινή τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού … η νομολογία της ΕΕ είναι πανίσχυρη, υπάρχει και η Οδηγία 2019/1 που λέει ακριβώς ότι πρέπει να ολοκληρώνονται οι θητείες. Γιατί αν κάθε κυβέρνηση που έρχεται μπορεί να παύει τις Ανεξάρτητες Αρχές, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ανεξάρτητες … αν η σύνθεση μίας ανεξάρτητης Αρχής ζει υπό την διαρκή απειλή παύσης και αποκεφαλισμού, προφανέστατα τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανεξαρτησία της … Νομίζω ότι θα ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα, είμαστε και εν αναμονή της απάντησης της Επιτρόπου Ανταγωνισμού κ. Βεστάγκερ στην ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη … ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις γιατί υπάρχει συνείδηση του πόσο επείγον είναι το ζήτημα. Θα εξαντλήσουμε και εμείς και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού όλα τα περιθώρια σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχόλια ακροατών για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές επειδή δεν προσεταιρίστηκε υφιστάμενα ΜΜΕ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην μπει σε πλαίσιο συναλλαγών με τις ιδιοκτησίες τους, αλλά να βάλει φόρο διαφήμισης, να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ τόσο με τα κανάλια όσο και με το δικό της δίκτυο διανομής σήματος, να βάλει πάρα πολύ αυστηρούς όρους λειτουργίας στα ιδιωτικά κανάλια (400 εργαζόμενοι, πολύ σοβαρές προδιαγραφές στον τεχνολογικό εξοπλισμό, κτλ.).

Τέλος, για την ακύρωση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και την Δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική τεκμηρίωση ή επιχειρηματολογία για αυτή την αλλαγή … στους διαδρόμους της Βουλής μάθαμε ότι κάποιοι εκτός της χώρας το ζήτησαν … είναι ένας υποβιβασμός, ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός έχει υπογράψει με άλλους ομοειδείς του εξωτερικού συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας … τώρα έχουμε έναν νομικό υποβιβασμό, που τον κατεβάζει ένα επίπεδο, από αυτό που θα είναι οι αντισυμβαλλόμενοι σε κάθε συνεργασία. Θα περιμένουμε να δούμε, πάντως χαιρόμαστε που τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται πλέον με χασκογελάκια, ειρωνίες, ανοησίες και ηλιθιότητες από το τότε αντιπολιτευόμενο και σήμερα κυβερνών κόμμα. Αντιλαμβάνονται όλες οι πτέρυγες της Βουλής ότι είναι πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους εθνικής στρατηγικής», όπως τόνισε.

«Αυτή την στιγμή έχουμε δύο τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους (HellasSat3 και HellasSat4) που βρίσκονται στην ελληνική τροχιακή θέση, ένας εκ των οποίων ο μεγαλύτερος του είδους στην Ευρώπη, αλλά και δρομολογημένο πρόγραμμα κατασκευής πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και βεβαίως την μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας με την NASA για το πρόγραμμα της προσελήνωσης … το 2021 ή 2022 … ελληνικό όχημα, κατασκευασμένο από Έλληνες επιστήμονες, θα πατήσει στην Σελήνη, με εξοπλισμό για να γίνουν πειράματα από ελληνικά πανεπιστήμια. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα είναι περιουσία της ελληνικής Πολιτείας … την ώρα που σήμερα ακόμη η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με τα στοιχεία που μάζεψε το πρόγραμμα Apollon».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter