Παππάς: Η ΝΔ θέλει να φέρει ξανά το ΔΝΤ

Παππάς: Η ΝΔ θέλει να φέρει ξανά το ΔΝΤ

Η ΝΔ θέλει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως μοχλό πίεσης για την επιβολή των πολιτικών της, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει «δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας».

«Έχουν ανοίξει μασέλες και πρέπει να μην τους αφήσουμε να δαγκώσουν» είπε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο, 105,5» και ανέφερε την «μπίζνα» των ασφαλιστικών εταιρειών, με 3 δισ. ευρώ το χρόνο από τις εισφορές στην επικουρική ασφάλιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «τραπεζική θανάτου» που αποτελεί τη «μήτρα» της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ, όπως σημείωσε.

Εξηγώντας, είπε ότι «θα εμπιστευθούμε τις επικουρικές μας εισφορές, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, προσεύχονται να πεθαίνουμε γρήγορα αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας».

Για τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου και την πιστοληπτική γραμμή

Σχετικά με την δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, για πιστοληπτική γραμμή και την χρησιμοποίηση χρημάτων από το «μαξιλάρι», ο κ. Παππάς είπε πως όταν μηδενίζεις το μαξιλάρι σου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστείς την προσφυγή στην τελευταία καταφυγή, δηλαδή το ΔΝΤ και έκανε λόγο για μηδενική ασφάλεια και «δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας».

Όπως είπε, η διάψευση των όσων είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν έχει νόημα, καθώς τα ίδια έχουν υποστηρίξει σειρά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΔΝΤ, τον Μάρτιο, όπως είπε, τονίζοντας ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε εκεί.

«Έχουμε ένα πλέγμα δηλώσεων που συμπληρώνουν ένα παζλ που είναι πάρα πολύ κρυστάλλινο και διαφανές: Οι άνθρωποι θέλουν ξανά προσφυγή σε δανειστή ύστατης καταφυγής, ως μοχλό πίεσης για να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές» τόνισε.

«Οι άνθρωποι που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές, θα συμμετέχουν στις εθνικές»

Μιλώντας για τις δυνατότητες ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι άνθρωποι που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές, έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στις εθνικές, γιατί «έχουν ανησυχήσει» και πρόσθεσε πως αν το μέρος των ψηφοφόρων που συνήθως δεν ψηφίζει στις ευρωεκλογές, πάει στην εθνική κάλπη, μπορεί να καλυφθεί το κομμάτι των 500.000 ψηφοφόρων που υπολείπονται.

Επανάλαβε ότι είναι «ένα άλλο παιχνίδι» καθώς την Κυριακή «θα είναι 22.000 άδεια κουτιά ανά την επικράτεια και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ελπίδα» και υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο καθαρές επιλογές: ή συνεχίζουμε, επιλογή η οποία μας έβγαλε από τα μνημόνια και μας έχει βάλει σε εννέα διαδοχικά τρίμηνα ανάκαμψης και μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε δύο κύματα θετικών μέτρων ή πισωγυρίζουμε στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Για την ΕΡΤ και τα περιφερειακά κανάλια

Μιλώντας για την ΕΡΤ είπε ότι είναι πρωτοπόρα στην τεχνολογία και έχει, μακράν, το καλύτερο πρόγραμμα, δικό της δίκτυο για τη μετάδοση του σήματος και έχει κάνει τεράστια βήματα μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, ενώ το πρόγραμμά της κερδίζει «όλο και περισσότερα κομμάτια του κοινού και αυτό ενοχλεί πάρα πολύ».

Για τα περιφερειακά κανάλια είπε ότι είναι το επόμενο μεγάλο βήμα, ενώ αναφερόμενος στην αδειοδότηση των καναλιών, είπε ότι το κύριο ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η ενόχληση γιατί επενέβη η Πολιτεία και έθεσε κανόνες.

Επίσης, ως προς το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «παγωμένα» κονδύλια, ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ψηφιακή πολιτική και έκανε λόγο για «ψηφιακό πλιάτσικο».

Αναφέρθηκε στην ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, με την οποία εξοικονομούνται 400 εκατ. ευρώ το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται από μακριά, χωρίς καν την παρουσία τους σε ΚΕΠ.

Για την ψηφιακή γεωργία, είπε ότι μειώνει το κόστος για τον αγρότη κατά περίπου 45%, ανάλογα με την καλλιέργεια και δημιουργείται, για πρώτη φορά, δημόσια υποδομή με 6.500 τηλεμετρικούς σταθμούς που δίνουν ακριβείς πληροφορίες στους αγρότες για τις καλλιέργειές τους και την κατάσταση του εδάφους.

Για το Ίντερνετ είπε ότι η χώρα μας υστερεί στις μεγάλες ταχύτητες και γι’ αυτό υπάρχουν 4 δισ. επενδύσεις μέχρι το 2022, για τοποθέτηση οπτικών ινών ώστε να δεκαπλασιαστούν οι ταχύτητες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, με φορολογικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία, εξαίροντας τη δουλειά του τέως υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και κυβερνητικού εκπροσώπου, Λευτέρη Κρέτσου. Σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται, επιστρέφονται 6 ευρώ.

Ερωτηθείς τι δεν θα έκανε από όσα έγιναν κατά την τετραετία, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να δώσουμε τόσο μεγάλα περιθώρια να το ξανασκεφτούν αυτοί που θέλανε να μας μπλοκάρουν σ’ αυτή την υπόθεση (σ.σ.: των αδειών).

Όπως είπε, «σε πολλά ζητήματα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπήρχαν καθυστερήσεις και ενδεχομένως να μην δουλέψαμε πολύ σύντομα, γιατί κομμάτια του βαθέος οικονομικού κράτους θα θέλανε να υπονομεύσουν τις προσπάθειές μας. Εκεί θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε πιο αποφασιστικοί». Πρόσθεσε πάντως, ότι συνολικά, «αυτή η διακυβέρνηση έχει στην πρώτη της τετραετία θετική αποτίμηση και έχει καταγραφεί ιστορικά. Και στη βάση αυτής της θετικής αποτίμησης εμείς ζητάμε τη συνέχιση αυτής της πορείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Documento Newsletter