Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος

Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος

«Η Ελλάδα έχει σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τον Ισραηλινό υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, Όφιρ Άκουνις, στο πλαίσιο της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Ισραήλ.

Μεταξύ των δύο πλευρών αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του Διαστήματος, με την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση της συνεργασίας των διαστημικών βιομηχανιών των δύο χωρών. Αύριο θα υπογραφεί και η σχετική συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Η συνεργασία των δύο χωρών σε έναν τόσο σημαντικό τομέα είναι αμοιβαία επωφελής, αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή και δίνει δυνατότητες που ως σήμερα έχουν ορισμένες μόνο χώρες. Η Ελλάδα, που έχει ένα σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή για κορυφαίους διαστημικούς οργανισμούς, μπορεί να προσελκύσει τους ανθρώπους της και να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο διευθυντής του τμήματος διεθνών συνεργασιών του ισραηλινού Υπουργείου, Λέο Βινοβέσκι και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε το μουσείο Γιαντ Βασσέμ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα. Εκεί παρέδωσε στον πρόεδρο του Μουσείου, Αβνέρ Σαλέβ , το βιβλίο του Γιώργου Πηλιχού, «Άουσβιτς. Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου» και κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε για να μην οικοδομήσουμε στρεβλά το μέλλον. Και ακριβώς αυτό πρέπει να θυμόμαστε σήμερα που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά φωνή παντού στον κόσμο». Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Documento Newsletter