Αντίστοιχη διαχείριση με συνεργάτιδα της Άννας Διαμαντοπούλου είχε γίνει στο παρελθόν από τα δύο πρόσωπα που στη Ν. Υόρκη, το 2016, πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπινοινωνιών και Ενημέρωσης, στην υπόθεση η οποία είναι πλέον γνωστή ως “perouka gate”. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου «Κατασκευή ψευδών ειδήσεων (fakenews) με τη συμμετοχή Ελλήνων αξιωματούχων και την αρωγή κρατικών ΜΜΕ».
«Έγινε πλαστοπροσωπία. Οι δύο δημοσιογράφοι πήγαν και υπέγραψαν σε απόδειξη με όνομα συνεργάτη μου. Το είχαν ξανακάνει με συνεργάτιδα της κυρίας Διαμαντοπούλου. Χαίρομαι που δεν αμφισβητείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταμφιέστηκαν και είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν και παρακολουθούσαν. ‘Αρα και τα γεγονότα είναι ακριβή και χαίρομαι που διαβλέπω μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθείτε από αυτή την πρακτική και την καλωσορίζω» είπε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε: «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, αυτοί οι άνθρωποι μεταμφιέστηκαν για να μας παρακολουθούν και ας κρίνει ο καθένας αν πρέπει έτσι να ασκείται η δημοσιογραφία και ας κρίνει ο καθένας με τον τρόπο τον δικό σας κύριε Παπαθεοδώρου πρέπει να ασκείται η πολιτική».
«Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε κύριε Παπαθεοδώρου ότι αν μια φορά δεν πρέπει να υπάρχει ο δημοσιογραφικός “εμετός”, δεν πρέπει δέκα φορές να υπάρχει και ο πολιτικός “εμετός”. Και αυτό είναι ένας πήχης που για μερικούς είναι πολύ ψηλά για να τον περάσουν» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Είχε προηγηθεί ο κ. Παπαθεοδώρου που αναπτύσσοντας την ερώτησή του δήλωσε: «εμένα δεν με πειράζει τι κάνανε οι δημοσιογράφοι. Εάν άσκησαν με τον τρόπο τους σωστή δημοσιογραφία ή αν σεβάστηκαν τη δεοντολογία. Τι υπέγραφαν εδώ και εκεί».
Ο κ. Παπαθεοδώρου ζήτησε να απαντήσει ο υπουργός πώς, από κυβερνητικές πηγές, αναμεταδόθηκε στην Ελλάδα αν υπήρξαν ή όχι συλλήψεις. «Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αφενός η ελληνική αποστολή φαίνεται να έχει ζητήσει επισήμως από τις αμερικανικές Αρχές την απαγγελία κατηγοριών των δύο δημοσιογράφων χωρίς διαπιστωμένο αδίκημα. Είπατε “κρατήθηκαν”. Είναι καλύτερο από αυτό που έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνελήφθησαν. Ούτε κρατήθηκαν, ούτε συνελήφθησαν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως με την εγκυρότητα του ΑΠΕ και την εγκυρότητα των κυβερνητικών κύκλων, βγήκε η αναφορά για συλλήψεις, για αδικήματα πλαστογραφίας μεταμφιεσμένων δημοσιογράφων- ενώ, από την επομένη ημέρα του περιστατικού, η ελληνική αποστολή είχε την απάντηση των αμερικανικών Αρχών και άρα κάποιος έλεγε συνειδητά ψέματα» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και επέμεινε: «Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα δεν είναι αν κάνανε καλά τη δουλειά τους ή αν υπέγραφαν δεξιά κι αριστερά. Με ενδιαφέρει πως από μια πηγή κυβερνητική πηγή βγαίνει στην Ελλάδα ότι συνελήφθησαν δημοσιογράφοι και πως εμφανίζεται στην αμερικανική πλέον πλευρά, η ελληνική αποστολή να ζητάει τη σύλληψη των δημοσιογράφων. Αυτό έχει σημασία» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.
«Μας φέρνετε στη Βουλή να απαντήσουμε για ποιο πράγμα; Για το αν μεταμφιέστηκαν οι κύριοι και μας παρακολουθούσαν στη Ν. Υόρκη; Το έχουν ομολογήσει. Για το αν πλαστογράφησαν την υπογραφή ανθρώπου που τότε ήταν συνεργάτης μου; το έχουν ομολογήσει. Για το αν κρατήθηκαν από τις αμερικανικές Αρχές; Διότι αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, εντοπίστηκαν άνθρωποι να παρακολουθούν μέλη ξένης αποστολής. Αυτό έκαναν. Δεν το έχουν αμφισβητήσει ούτε οι ίδιοι. Κρατήθηκαν από τις αμερικανικές Αρχές. Οι αμερικανικές Αρχές με ρώτησαν αν πρέπει και θέλω να κινηθώ νομικά. Απάντησα ότι δεν θα το κάνω να κινηθώ νομικά διότι είμαι υπουργός και επί του Τύπου και δεν θεωρώ δέον να κινούμαι νομικά εναντίον δημοσιογράφων» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη απρέπεια αυτό που έκαναν και μάλιστα ήμουν και προσεκτικός στη δήλωσή μου και τους έδωσα και μια διέξοδο. Είπα ότι κάποιοι τους έβαλαν να το κάνουν. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που αυτό αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου διότι είναι πράγματα που τα έχουν παραδεχθεί οι ίδιοι και δεν βρέθηκε ΜΜΕ εδώ να πει “καλώς κάνανε”. Δεν βρέθηκε. Και ερχόμαστε δύο χρόνια μετά να ερωτηθώ τι; αν μας παρακολουθούσαν; Έχουν απαντήσει οι ίδιοι. Περίμεναν, λέει, να πάμε σε ακριβά εστιατόρια και να φάμε. Δεν συνέβη τίποτε τέτοιο. Η Ν. Υόρκη έχει εξαιρετικά, φτηνά εστιατόρια από Έλληνες της διασποράς όπου απολαύσαμε φθηνό και καλό φαγητό! Περιμένανε να δουν να κάνουμε ακριβά ψώνια. Έχουν παρέλθει όμως αυτές οι ημέρες κύριε Παπαθεοδώρου. Επειδή δε, οι συγκεκριμένοι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό, θα σας έλεγα να συζητήσετε λίγο με την κ. Διαμαντοπούλου, που είναι στέλεχος του κόμματος σας, και να τη ρωτήσετε για την αντίστοιχη εμπειρία που έχει. Ας πούμε λοιπόν από τώρα ότι θα ξαναβρεθούμε την άλλη Κυριακή να συζητήσουμε κάτι σοβαρότερο».
Διαβάστε επίσης: Παππάς: Γιατί δεν κινήθηκα νομικά για το #perouka_gate
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ