Παππάς για φορολογικές δηλώσεις: «Αυτονόητη η παράταση»

Παππάς για φορολογικές δηλώσεις: «Αυτονόητη η παράταση»

«Η παράταση μπορούσε να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα και να αφορά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», επισημαίνει ο Νίκος Παππάς για την ανακοίνωση του  Υπουργείο Οικονομίας για τις φορολογικές δηλώσεις, μετά τις έντονες αντιδράσεις ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «δεν χρειαζόταν η εκδικητική στάση απέναντι σε λογιστές και φοροτεχνικούς».

Όπως υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «με δεδομένα τα σφάλματα της διοίκησης, τα προβλήματα του συστήματος και τις καθυστερήσεις των φορέων του Δημοσίου, ήταν αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος της υποβολής 200 χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ανά ημέρα, όπως είχε τεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα τελευταία «μέτρα» της σχετικής διορίας».
«Το φώναζαν οι λογιστές φοροτεχνικοί, το τονίζαμε και εμείς. Η πίεση και η εκδικητική στάση σε βάρος τους δεν χρειαζόταν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «η παράταση μπορούσε να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα και να αφορά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα και έτσι, όμως, δίνεται μια ανάσα σε όσους και όσες μεριμνούν για την τακτοποίηση υποχρεώσεων και τη συλλογή δημοσίων εσόδων».

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2024: Αυτές είναι οι σχολές με τα υψηλότερα μόρια – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

Βίντεο ντοκουμέντο – Μπάζωσαν νύχτα το σημείο που έθαψαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά λόγω πανώλης

Ο καύσωνας του Ιουλίου μεγαλύτερος σε διάρκεια στην Ελλάδα από το 1980 – Οι 15 περιοχές που βρέθηκαν στο «κόκκινο»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter