Παππάς: Έκτακτη οικονομική ένεση από το «μαξιλάρι» και επανεκκίνηση των μεγάλων έργων

Παππάς: Έκτακτη οικονομική ένεση από το «μαξιλάρι» και επανεκκίνηση των μεγάλων έργων

Στην «πλήρη διαχειριστική ανικανότητα και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές» της ΝΔ απέδωσε την ύφεση του δ’ τριμήνου του 2019 ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.

Όπως εξήγησε, τα επερχόμενα αυτά αποτελέσματα ήταν ορατά από καιρό, αφού «ο κ. Μητσοτάκης πάγωσε τα μεγάλα έργα, τα οποία, σύμφωνα και με το πρόγραμμα της ΝΔ, θα διαμόρφωναν 40.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συνέβαλαν στην αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας συνολικά». Όπως τόνισε ο ίδιος, συμπληρωματικά σε αυτή τη στρεβλή πολιτική, λειτούργησε η στέρηση του μερίσματος για τρία εκατομμύρια πολίτες, που επέφερε πτώση του τζίρου κατά 30% ως 40% κυρίως στην επαρχία, καθώς και άλλες παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών που έχουν οδηγήσει σε μείωση της απασχόλησης για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τη ΝΔ να λάβει τα κατάλληλα μέτρα άμυνας ενόψει κορονοϊού και λοιπών διεθνών γεγονότων, όπως το Brexit και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, λέγοντας: «Να πάρουν στοιχεία από την πολιτική μας. Απαιτείται μια έκτακτη οικονομική ένεση από το “μαξιλάρι” και επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, τα οποία -με βάση το σχεδιασμό μας- είχαν υπολογισμένες δαπάνες για φέτος και του χρόνου, ύψους 4 δισ. ευρώ. Αν αντιληφθούν ότι η επίδραση των έργων στην οικονομία υπολογίζεται με πολλαπλασιαστή δύο και ότι από το “μαξιλάρι” μπορούν να αξιοποιηθούν περί τα 4 δισ. ευρώ, θα μιλάμε για 12 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία».

Σε σχέση με την προανακριτική για τη Novartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το υπόμνημα Φιλιππάκη αποκαλύπτει ότι υπήρξε προσπάθεια από την κυβέρνηση Σαμαρά να έρθουν τα δύο μέρη σε συμβιβασμό, σε συναντήσεις στο Μαξίμου με την παρουσία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού. Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες αυτές έγιναν μετά από παράκληση της ισραηλινής κυβέρνησης, όπως και στη δική μας περίπτωση, και όχι από “ταπεινά” ελατήρια τα οποία αφορούν στη δημοσιότητα γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ που είχε πυκνώσει εκείνη την περίοδο και αφορούσε και τον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του κ. Σαμαρά». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η προανακριτική αν, μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, δεν κληθούν να καταθέσουν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπασταύρου, ο κ. Φιλιππάκης και οι δικηγόροι των δύο πλευρών, «οι οποίοι πρέπει να εξηγήσουν πως έφτασαν σε ένα συμφωνητικό που προέβλεπε εξελίξεις στη δικαιοσύνη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Documento Newsletter