«Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μακράς σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης, μιας διαπραγμάτευσης με την αλλαγή της κατάστασης που επιδιώξαμε, και πετύχαμε που μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας στη βιώσιμη ανάπτυξη».
Αυτά υπογράμμισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς στο πλαίσιο κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε, κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά στο από πού ξεκίνησε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Φτάσαμε σε μια συμφωνία είπε, η οποία είναι ισορροπημένη, η οποία έχει αυτό που λέμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, για να προσθέσει:
«Και καθώς έχουμε κλείσει για τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμοστούν, ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος και εδώ θέλει καθαρές κουβέντες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και από τους εταίρους μας. Και καθαρές κουβέντες είναι απλές και κατανοητές. Το ερώτημα που πρέπει άπαντες να απαντήσουν είναι αν στηρίζουμε την εθνική θέση για αναδιάρθρωση του χρέους και λύση που θα αποκαθιστά την ομαλότητα στη χρηματοδότηση χωρίς αστερίσκους… Δεν υπάρχουν εδώ γκρίζες ζώνες δεν υπάρχει ναι μεν αλλά…».
Έχουμε μπροστά μας το χρέος, συνέχισε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία, ρωτώντας αν θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία το δικό της χρέος, αν θα σηκώσει το τηλέφωνο ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει από την κ. Μέρκελ να μετακινηθεί στη θέση που διατύπωσαν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και η ευρωπαϊκή αριστερά και οι ευρωπαίοι πράσινοι: ότι το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας ήρθε η ώρα να λυθεί. Δεν την ακούσαμε αυτή την θέση, υπάρχει ακόμα χρόνος…, τόνισε επίσης ο κ. Παππάς.
Με αναλυτικό τρόπο αναφέρθηκε και στη σημερινή του περιοδεία στους δήμους της περιοχής Καρδίτσας και τις διαπιστώσεις που ο ίδιος έκανε.
“Ξεκινήσαμε από τους ορεινούς όγκους, ξεκινήσαμε από περιοχές, που δεν είναι περιοχές που πρώτα επισκέπτεται κανείς, όταν έρχεται στον τόπο σας”, για να προσθέσει:
“Αυτή η επιλογή μας ήθελε να αναδείξει πως στην αντίληψη τη δική μας, κανένας Έλληνας, και καμιά Ελληνίδα, δεν πρέπει να μείνει πίσω από τη συλλογική και ασταμάτητη προσπάθεια, για να ξελασπώσουμε τον τόπο μας, για να περάσει από την σταθεροποίηση που έχει μπει στην ανάπτυξη. Που δεν πρέπει να υπάρχει ξεχασμένος τόπος. Σας ανέφερα ένα παράδειγμα, ένα παράδειγμα ενός δήμου ο οποίος έχει πολλούς δήμους από τους οποίους κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να δει τηλεόραση. Και είναι πραγματικά ντροπή εν έτει 2017. Να είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε το πώς η χώρα μας θα περάσει στις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, στο πώς θα καβαλήσει στο κύμα των νέων τεχνολογιών, και να έχουμε όχι λίγες αλλά αρκετές, πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν μπορούν να απολαύσουν το στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν”.
Στη συνέχεια ο κ. Παππάς χαρακτήρισε μεγάλη υποδομή, την ανάπτυξη του δικτύου των κεραιοσυστημάτων στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε με παραδείγματα το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη των τεχνολογιών για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, σε διάφορες υπηρεσίες, όπως της τηλεϊατρικής, απολαμβάνοντας όπως είπε ο κάθε πολίτης τις υπηρεσίες στον τόπο του. Ακόμα δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και η ίδια η ζωή τους θα αλλάξει ραγδαία, εάν η ίδια η πολιτεία σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επιτρέψουμε στον εαυτό μας, ως κοινωνία, να μπει στο κύμα των νέων τεχνολογιών με τρόπο σχεδιασμένο και κυρίως δίκαιο. Διότι, αυτές οι τεχνολογίες, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παππάς, μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή για να ξεκολλήσουμε τη χώρα μας από τη λάσπη, αλλά μπορεί να γίνουν και η πηγή νέων ανισοτήτων.
Εκτενή αναφορά ο κ. Παππάς έκανε στο κυβερνητικό έργο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή της Καρδίτσας, έργο το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για την καθημερινή ζωή των πολιτών εδώ.
Δεν φτάνει λοιπόν να υπάρχει, στην κορυφή μια ηγεσία την οποία εμπιστευόμαστε, και ένας πρωθυπουργός τον οποίο αγκαλιάζουμε με την εμπιστοσύνη μας, πρέπει συνολικά να υπάρχει προσπάθεια, και επαγρύπνηση και πίεση καλώς εννοούμενη από τους πολίτες, για να μπορούμε και τα καθημερινά θέματα και προβλήματα να τα αντιμετωπίζουμε με τρόπο αποτελεσματικό, ανέφερε ο υπουργός.