Παππάς: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μας λένε τι «έχετε να πείτε για τη Βενεζουέλα» – Η ΝΔ άγεται από μια ακροδεξιά ομάδα

Παππάς: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μας λένε τι «έχετε να πείτε για τη Βενεζουέλα» – Η ΝΔ άγεται από μια ακροδεξιά ομάδα

«Η κριτική της Νέας Δημοκρατία ότι επικυρώνουμε μια εξαγγελία μας, προσδιορίζοντας μάλιστα από τη ΔΕΘ την ημερομηνία που θα γίνει, για να αλλάξουμε την ατζέντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αντέχει στο δημόσιο διάλογο.

 Προκαλώ τον οποιοδήποτε να πάει σε ένα καφενείο και να πει ότι αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και επηρεάζονται θετικά 1 εκατ. μισθωτοί, μετά από μια δεκαετία για να αλλάξει η κουβέντα για τις Πρέσπες. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Στη Νέα Δημοκρατία, με τη δική τους λογική, έπρεπε να βγούμε νωρίτερα από τα Μνημόνια και να αυξηθεί νωρίτερα ο κατώτατος μισθός. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, καθώς έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα κατά της αύξησης των μισθών με το πρόσχημα της μείωσης της ανταγωνιστικότητας. Είναι μια πολιτική που δεν οδήγησε πουθενά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η Νέα Δημοκρατία όταν μείωσε τους μισθούς, παρά την υπόσχεση για έκρηξη της ανταγωνιστικότητας, εκτίναξε την ανεργία στο 28%. Δεν έχουν βάλει μυαλό. Είναι κολλημένοι νεοφιλελεύθεροι με πάρα πολύ μεγάλη τάση ακροδεξιάς τελευταία. Από τη μία έχουμε, μια παράταξη της ανεργίας και της ύφεσης που ανεβάζει την ανεργία και μειώνει τους μισθούς και την από την άλλη την παράταξη που ανεβάζει τους μισθούς και μειώνει την ανεργία. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο λαός από άκρη σε άκρη της χώρας» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, για να προσθέσει: «Αν πηγαίναμε στην προληπτική γραμμή πίστωσης, δηλαδή τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και του κεντρικού τραπεζίτη, δεν θα υπήρχε η διαδικασία για αύξηση μισθού. Είχαμε το διάλογο για την αύξηση του μισθού και η ΓΣΕΕ ήταν απούσα. Πρόκειται για μαύρη στάση και πληγή για το εργατικό Κίνημα στην Ελλάδα».

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία λέγοντας ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, εδώ και τρία χρόνια ονειρεύονται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Μητσοτάκης περίπου 1.100 μέρες ζητάει εκλογές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία» και υπογράμμισε: «Είχαν καλλιεργήσει της προσδοκία ότι θα μας έριχναν μέσω του Μακεδονικού. Αντίθετα έχουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού, της ψήφου εμπιστοσύνης, της Συμφωνίας των Πρεσπών και το κύμα θετικών μέτρων που θα έρθει από εδώ και πέρα. Πρόκειται για την απόλυτη ανάκτηση της πολιτικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, με τη Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να εφεύρει διάφορα για να αντιπολιτευτεί».

Αναφερόμενος στην κριτική προς την κυβέρνηση και στο ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, ο Ν. Παππάς σημείωσε: «αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μας λένε τι “έχετε να πείτε για τη Βενεζουέλα”; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η Βενεζουέλα είναι ένα θεμελιακό υλικό στο φαντασιακό αφήγημα μιας ακροδεξιάς που φαντάζεται διαφορά πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο της Αριστεράς στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη σκέψη και την κρίση του Έλληνα πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα είναι με την πλευρά της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Δεν χρειάζεται εργαλειοποίηση μιας κόντρας που συμβαίνει στην άλλη άκρη της γης».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε πως «ο κ. Δανέλλης διεγράφη από το Ποτάμι, διότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει και η Συμφωνία των Πρεσπών. Μια Συμφωνία που -προς τιμήν τους- πολλά στελέχη του Ποταμιού τη ψήφισαν. Είναι προφανές πως Αμυράς και Ψαριανός ήταν σε συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία», για να προσθέσει: «Η Νέα Δημοκρατία άγεται και φέρεται από μία ακροδεξιά ομάδα. Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για την Ελλάδα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για την «ανάγκη να βρεθούν και να συντονιστούν όλες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Αυτό δεν είναι ανάγκη επιβίωσης κάποιου κομματικού σχηματισμού, αλλά ανάγκη της κοινωνίας, διότι από τα Μνημόνια της περιόδου 2010-2015 κληρονομήσαμε τεράστιες ανισότητες, τις οποίες, βγαίνοντας από την κρίση, μπορούν να μειώσουν μόνο προοδευτικές και αριστερές πολιτικές. Ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις στην Ευρώπη: από τη μία έχουμε τους Όρμπαν και Κουρτς να διαλύουν το 8ωρο εργασίας και από την άλλη τις κυβερνήσεις Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ελλάδας που αυξάνουν τον κατώτατο μισθό και επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Αναφερόμενος στον Π. Καμμένο, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η συνολική αποτίμηση της διακυβέρνησής μας με τον Πάνο Καμμένο ήταν θετική. Δεν μας εμπόδισε να φέρουμε στη Βουλή προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Η μόνη φορά που έθεσε σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα ήταν με το Μακεδονικό. Και όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν ότι συνεργαζόμαστε με τον Πάνο Καμμένο, όταν εκείνος έβαλε σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα, ταυτίστηκαν μαζί του».

Τέλος, αναφερόμενος στις εντάσεις στο Αιγαίο ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Ελλάδα με αυξημένο διπλωματικό εκτόπισμα θα συνεχίσει να εργάζεται για σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter