Παπαχρήστος στα «Νέα»: Η συγγνώμη Τσίπρα στον Βενιζέλο δόθηκε σε προηγούμενο χρόνο

Παπαχρήστος στα «Νέα»: Η συγγνώμη Τσίπρα στον Βενιζέλο δόθηκε σε προηγούμενο χρόνο

Παρότι, μετά την είδηση της επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Λεωφόρος Αμαλίας διέψευσε (μέσω διαρροής δηλαδή) ότι ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με πολιτικούς του αντιπάλους με αντικείμενο συζήτησης τη Novartis, η συνέχεια δίνεται ξανά δια του Τύπου, αυτή τη φορά από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Διαβάστε επίσης: Με προφορικές διαρροές από… κύκλους Τσίπρα η διάψευση για τη «συγγνώμη» στον Βενιζέλο

Ειδικότερα, από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, έκριναν πως το δημοσίευμα πρέπει να διαψευστεί, χωρίς όμως να το κάνει επισήμως ο πρώην πρωθυπουργός. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Συγγνώμη Αλέξη, γιατί;

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος, από τη στήλη του στα «Νέα», η συγγνώμη του Τσίπρα στον Βενιζέλο… προϋπήρξε. «Και ήταν και έμπρακτη. Πέραν πάσης αμφισβητήσεως», σημειώνει.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Η συγγνώμη του Τσίπρα στον Βενιζέλο υποβλήθηκε δια ζώσης από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, επαναλαμβάνω, ελάχιστους μήνες μετά την εις βάρος του (όπως και εις βάρος άλλων εννέα πολιτικών προσωπικοτήτων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝουΔου) κατηγορία περί δήθεν δωροδοκίας από την πολυεθνική φαρμακευτική».

Και συνεχίζει: «Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, και δεν θα δεχτώ καμία διάψευση από κανέναν» και προσθέτει: «υποβλήθηκε στη διάρκεια μίας κοινωνικοπολιτικής εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθησαν και οι δύο τον Ιούνιο του 2017. Ήταν την εποχή που το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικαζόταν αγωγή του λιβανέζου επιχεηρματία Ισκαντάρ Σάφα κατά της Ελλάδας, με την οποία απατιούσε αποζημίωση ύψους 1,1 δισ. από το (χρεοκοπημένο) ελληνικό Δημόσιο για μη εκτελεθέντα συμβόλαια του Πολεμικού Ναυτικού με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία ανήκαν τότε στον Σάφα. Ο Τσίπρας παρακάλεσε τον Βενιζέλο να καταθέσει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου διότι γνώριζε καλά την υπόθεση ως προϋπήρξας υπουργός Εθνικής Άμυνας.»

Κλείνει, εν είδει υστερόγραφου: «Διαψεύσεις, όπως προανέφερα, δεν θα δεχθώ περί του αιτήματος Τσίπρα στον Βενιζέλο να καταθέσει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ούτε για το αν αυτό συνιστούσε συγγνώμη για τη Novartis. Ο καθένας καταλαβαίνει…».

Αναλυτικότερα, γράφει:

«Μπορει ίσως τα “δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός (ο προεδρος Αλέξης) με πολιτικούς του αντιπάλους (τον προεδρο Βενιζέλο) για το θέμα της Novartis” να μην “ έχουν σχέση με την πραγματικότητα και (να) στερούνται σοβαρότητας”, ωστόσο η συγγνώμη του Τσιπρα, στον Βενιζέλο, για την αθλια εμπλοκη του στο σκάνδαλο της Novartis προϋπηρξε! Και ήταν και εμπρακτη. Και πέραν κάθε αμφισβητησεως. Θα πικράνω ίσως τους πιστους (ακόμη;) οπαδους του προέδρου Αλέξη (οπως ας πουμε τον Κωστάκη τον Βαξεβάνη, τον φίλο μου), αλλά ο Τσίπρας, και η κυβερνηση του, είχαν ζητήσει συγγνώμη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αθλια σκευωρια σε βάρος του, ήδη από το …2017!!! Όντας κυβερνηση, ακόμη. Στην κορυφωση δε της σκευωριας περι το σκάνδαλο. Οταν στη Βουλή και τα πανελ της τηλεορασης αναστέναζαν από ιερη οργη “για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους), ο Καμμένος συνεταίρος του Τσίπρα, ο περιφημος “διώκτης” της διαπλοκής Μίμης Παπαγγελόπουλος, ο Παππάς και τ’ αλλα “παιδιά”, που μας κυβερνουσαν.

Η συγγνώμη Τσίπρα προς τον Βενιζέλο, υποβληθηκε δια ζώσης, από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, επαναλαμβάνω ελάχιστους μήνες μετά την σε βάρος του (οπως και σε βάρος άλλων εννέα πολιτικών προσωπικοτήτων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝουΔού), κατηγορια περι δήθεν δωροδοκιας από την πολυεθνικη φαρμακευτική.

Αν υπάρχει ένα …”αλλοθι” για τον Τσίπρα και τις επιθέσεις που τώρα δεχεται, θα αναφέρω ότι έγινε για καλο σκοπο, και προς συμφέρον της χώρας. Και ότι ο Βενιζέλος, την αποδέχθηκε, για τους ίδιους λόγους, διότι γι’ αυτόν προείχε, να προστατευθούν τα συμφέροντα του δοκιμαζομενου τότε, ελληνικού λαού. Παραμεριζοντας ταυτόχρονα, την οργη, την πικρια ,και τον θυμο του, για την αθλια εμπλοκή του στη σκευωρία, την οποια σχεδίασε και υλοποίησε τότε ο Τσιπρας με τους συνεργάτες του…

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, και δεν θα δεχθώ καμια διάψευση, από κανέναν, (και πολύ περισσότερο από την… Αμαλιας, οπου και το γραφείο του προέδρου Αλέξη) η έμπρακτη συγγνώμη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποβλήθηκε στην διάρκεια μιας κοινωνικοπολιτικης εκδηλωσης στην οποια παραβρέθηκαν και οι δυο τον Ιούνιο του 2017. Ηταν την εποχη, που στο Διεθνές Διαιτητικο Δικαστηριο, εκδικαζόταν αγωγή του λιβανέζου επιχειρηματία Ισκανταρ Σάφα κατά της Ελλάδας, με την οποια απαιτουσε αποζημιωση ύψους 1,1 δις από το (χρεοκοπημένο) ελληνικο δημόσιο, για μη εκτελεσθέντα συμβολαια του Πολεμικου Ναυτικου με τα Ναυπηγεια Σκαραμαγκά, τα οποια ανηκαν τότε στον Σάφα.

Ο Τσίπρας παρακάλεσε τον Βενιζέλο, να καταθέσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου, διότι γνώριζε καλά την υποθεση ως προϋπηρξας, υπουργός Εθνικης Αμυνας, υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος στην κυβερνηση Σαμαρά. Ο Βενιζέλος αποδέχθηκε το αίτημά, κατέθεσε (δυο ή τρεις φορές) στο Διεθνές Δικαστήριο με την επιστημονική γνώση που διαθέτει, φώτισε πολλές πτυχες της συμφωνιας του δημοσιου με τον Σάφα, και η παρέμβαση του, ήταν τόσο αποτελεσματική, που το Δικαστηριο, μετά από λίγους μήνες, εξέδωσε απόφαση με την οποια δικαιωσε το ελληνικο δημοσιο. Αποτέλεσμα; Ο Σάφα, όχι μόνο δεν έλαβε το 1,1 δις που διεκδικούσε, αλλα το Δικαστηριο τον υποχρεωσε να συνεχίσει να λειτουργεί τα Ναυπηγεία, άρα να εξακολουθησει να δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους.

(Παρενθετικά αναφέρω, ότι η διαμάχη αφορουσε στην ολοκλήρωση της κατασκευης των γερμανικών υποβρυχιων τυπου “214”, τα οποια εως προσφατα αποτελουσαν το σημειο υπεροχης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικου εναντι του τουρκικού ναυτικού…)

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγύρισε δεόντως, την αποφαση, αλλα τη συμβολή του Βενιζέλου, την απεκρυψε, για ευνόητους λόγους. Πως να αναφέρει σε ποιον οφειλοταν κατά βάση, η μεγάλη επιτυχια; Σε κάποιον που προσπαθουσε απεγνωσμένα να ενοχοποιησει με μία ψεύτικη, ολωσδιόλου κατασκευασμένη, κατηγορία για τη Novartis;

Αγνοώ, αν ο Καμμένος συνεταιρος του προεδρου Τσίπρα, γνώριζε για το γεγονός, αν δηλαδη τον είχαν ενημερώσει ότι θα ζητουσαν από τον πρωην προεδρο του ΠΑΣΟΚ “να τους βοηθήσει”. Εκτιμώ πως οχι, αν κρίνω από το γεγονός ότι μέχρι που αποχώρησε από την κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2019, εξακολουθουσε να χυδαιολογει και να κατα συκοφαντεί τον Βενιζέλο.

Υ.Γ Διαψεύσεις, όπως προανέφερα δεν θα δεχθώ, περι του αιτήματος Τσίπρα στον Βενιζέλο να καταθέσει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ουτε για το αν αυτό συνιστούσε συγγνώμη, για την Novartis. Ο καθένας καταλαβαινει…

Υ.Γ2 Ναι, Τσιπρας και Βενιζέλος έχουν συναντηθει το τελευταιο διάστημα σε μερικές κοινωνικού χαρακτηρα συναθροισεις -”καλέσματα” στη γλώσσα των αστών, Κώστα (Βαξεβάνη) μου. Και με την ελευθερια που τους παρέχει πλέον το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένοι από κάθε επισημη ιδιότητα και οι δυο, μιλησαν, για πολλά. Μεταξυ των οποιων και για “λάθη” του παρελθόντος, αν αυτο σου λεει κάτι…

Υ.Γ3 Και ναι επίσης, Κώστα ο “δικος” σου (Ακόμη; Πρωην; Εσύ ξέρεις…) δεν στα λέει ολα. Σου κρύβει πράγματα. Μην του έχεις εμπιστοσυνη…

Διαβάστε επίσης

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

ΗΠΑ: Έσκισε ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο γιατί… νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ (Video)

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter