Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων σε μία 52χρονη, ήταν «η πρώτη στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από την ανάρτηση του υπουργού, εμφανίζεται μια σημείωση από το X η οποία αναφέρει ότι  «Δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα. Η πρώτη έγινε από τον Σπύρου το 1992 στη Θεσσαλονίκη».

Όπως διευκρίνισε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων έγινε στην Ελλάδα το 1992 από τον γιατρό και καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου στο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, έγιναν και άλλες τα επόμενα χρόνια.

«Διπλά απαράδεκτο ο υπουργός Υγείας να εμφανίζεται τόσο αδιάβαστος & τα sites να αναπαράγουν χωρίς τσεκάρισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, επιτυχής ήταν η διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων σε μία 52χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού από μία γυναίκα 49 ετών.

Η γυναίκα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό στενή παρακολούθηση.

Επρόκειτο για την 40η επέμβαση μεταμόσχευσης πνευμόνων στη χώρα μας μετά το καλοκαίρι του 2020, οπότε επανεκκινήθηκε το πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων που για μακρύ χρονικό διάστημα είχε διακοπεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η γυναίκα, η οποία έλαβε καρδιά και πνεύμονες το Σάββατο μέσα στο πλαίσιο μιας πολύωρης επέμβασης στο Ωνάσειο, είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού. Έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πνευμονική υπέρταση και για μακρύ χρονικό διάστημα μεταφερόταν ως επείγον περιστατικό στα νοσοκομεία Θεσσαλίας, Αττικόν και Ωνάσειο για την αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων που προκαλούσε το πρόβλημα της υγείας της.

Διαβάστε επίσης:

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, νέο κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Πολιτικός σεισμός στην Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Συντριβή για τον συνασπισμό του Σολτς

ΔΕΘ: Σχεδόν… άδειο το «καλάθι του πρωθυπουργού» – Ψίχουλα για συντάξεις, ψαλίδι σε επιδόματα, αόριστες υποσχέσεις

Ο Πολάκης επιβεβαιώνει Documento – Διπλή επίθεση σε Κασσελάκη, Τσίπρα

Νορβηγία: Νεκρή εντοπίστηκε η «Χβάλντιμιρ», η φάλαινα «κατάσκοπος των Ρώσων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter