Παπαδημούλης: Το τσάμπα πέθανε, τα κανάλια να πληρώσουν – Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Μαρινάκη

Παπαδημούλης: Το τσάμπα πέθανε, τα κανάλια να πληρώσουν – Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Μαρινάκη

Επίθεση κατά των καναλαρχών που αμφισβητούν την διαδικασία αδειοδότησης και από το ΕΣΡ αλλά και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το τσάμπα πέθανε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9», αναφερόμενος στην εκδίκαση -σημερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ- της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν Antenna, Alpha, Star και ΣΚΑΪ, αμφισβητώντας τη συνταγματικότητα του νομικού πλαισίου χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών.

«Όσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες πρέπει να πληρώνουν γι αυτό, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ελπίζω πως αυτή τη φορά, που αυτό οργανώνεται με ομόφωνες αποφάσεις από ένα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε με ευρύτατη συναίνεση […] να σταματήσουν κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, να κάνουν πλάτες στους καναλάρχες και κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ να σιωπούν» είπε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, ότι «ζούμε μία χούντα» παρατήρησε: «Πιστεύω ότι οι δηλώσεις του σημερινού προέδρου δεν εκφράζουν τον κόσμο του Ολυμπιακού και κάθε προσπάθεια κάθε προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας να χρησιμοποιεί τους οπαδούς ως ασπίδα για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα κάνει κακό στις ομάδες. Είναι αστείο και δεν πείθει κανέναν ένας άνθρωπος που έχει αγοράσει 6-7 εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια και κινείται ελεύθερος παρότι βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί απολαμβάνει των δικαιωμάτων που του δίνει η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και το δικαιϊκό σύστημα, είναι αστείο ένας τέτοιος πολίτης τόσο ισχυρός, τόσο πλούσιος να μιλάει για χούντα».

«Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς τη δ’ αξιολόγηση»

Αναφερόμενος στην επικείμενη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «είναι η πρώτη φορά που, όχι απλώς τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και που και κανείς εκτός Ελλάδας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για το αν θα εγκριθεί ή όχι από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο». «Όλος ο διεθνής Τύπος καταγράφει ότι η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, με μία εντυπωσιακή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και οι προβλέψεις είναι ότι το ίδιο θα συμβεί με την τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του Μαρτίου, με στόχο να τελειώσει Μάιο – Ιούνιο» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης «όχι για να ξεσαλώσουμε και για να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά για να ξανααποκτήσουμε την ικανότητα να κάνουμε κουμάντο στη χώρα μας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο και να παράγει περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζει δικαιότερα».

«Καυγάς συνενόχων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό»

Σχολιάζοντας την αμφισβήτηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της κυβέρνησης και της προοπτικής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο σημείωσε: «Μιλούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έφεραν στα μνημόνια και δεν πείθει ο κ. Μητσοτάκης κανέναν στις Βρυξέλλες -ούτε καν τους πολιτικούς που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με τη ΝΔ- για τέταρτο μνημόνιο».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί ευθυνών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την «Καθημερινή της Κυριακής» εγγράφου των υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον τότε διοικητή της, Γιώργο Προβόπουλο, ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε: «Η αλήθεια είναι ότι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2000-2010, που δημιούργησε αυτά τα ελλείμματα και τα χρέη, με σκάνδαλα, διορισμούς, ευθύνονται βαριά οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ο καυγάς ανάμεσά τους και στο εσωτερικό τους -Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Βενιζελικοί, Παπανδρεϊκοί- είναι καυγάς συνενόχων, γιατί ο κόσμος ξέρει τι έφερε τη χρεοκοπία και τα μνημόνια: Η κακή διακυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων, που άθροιζαν 85% για χρόνια στις κάλπες».

«Λύση με ΠΓΔΜ για να στραφεί η προσοχή στην Τουρκία στο πραγματικό πρόβλημα»

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε: «Αυτό που τώρα συμβαίνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εκμεταλλευόμενη και το πιο θετικό κλίμα που δημιουργείται στην γειτονική χώρα από την κυβέρνηση Ζάεφ, που διαδέχθηκε τον εθνικιστή Γκρούεφσκι, κάνει βήματα για την επίλυση αυτού του θέματος, στη γραμμή που είχαν πάντα ο Συνασπισμός της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ και που προσπάθησαν να λύσουν το θέμα ο Κώστας Μητσοτάκης στη δεκαετία του ’90 με τον Γκλιγκόροφ -δεν τα κατάφερε γιατί τον έριξε ο Σαμαράς- και ο Κώστας Καραμανλής τη διετία 2007-2008 με τη γραμμή που ονομάστηκε εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου».

«Με αυτή τη γραμμή συνεχίζουμε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «είναι ευκαιρία να βρεθεί μία λύση, γιατί θα κάνει καλό στην Ελλάδα και γεωπολιτικά και οικονομικά και θα κάνει καλό κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, μία λύση που θα ενισχύσει τη σταθερότητα και εμπιστοσύνη και θα επιτρέψει στη χώρα μας να στρέψει την προσοχή προς Ανατολάς όπου είναι το πραγματικό πρόβλημα, από την πλευρά της Τουρκίας».

«Εφόσον έλθει μία τέτοια λύση εκτιμώ ότι όχι μόνο θα εγκριθεί από ελληνική Βουλή, αλλά θα εγκριθεί και με μεγάλη πλειοψηφία. Θεωρώ επίσης θετικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς που έριξε τον Κώστα Μητσοτάκη και προσπάθησε να κάνει πολιτική καριέρα παίζοντας ψηφοθηρικά με τα αισθήματα των Ελλήνων γύρω από το θέμα αυτό, τώρα σιωπά» επισήμανε ο ευρωβουλευτής.

Documento Newsletter