«Διεκδικούμε τη νίκη στις ευρωεκλογές. Στόχος είναι να ηττηθεί η δεξιά γερμανοκρατία και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός που αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Βέμπερ, να έχουμε όσο το δυνατόν προοδευτικότερο πρόεδρο, και να κερδίσουμε μάχες στον υπό διαμόρφωση νέο πολυετή κοινοτικό προϋπολογισμό διεκδικώντας περισσότερα λεφτά στο κοινοτικό ταμείο με προσανατολισμό στα θέματα σύγκλισης, συνοχής, στήριξης της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τονίζει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφορούν σήμερα, ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την στιγμή νέο ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, με σαφή ταυτότητα και φυσιογνωμία. Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι πρόπλασμα ενός κόμματος, αλλά στρατηγική μας επιλογή ως συμμαχία», τονίζει.
Για τον απολογισμό του έργου στο Ευρωκοινοβούλιο αυτά τα χρόνια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι «η δουλειά της ευρωομάδας και της δικής μου προσωπικά ήταν πλούσια, πολυεπίπεδη και ιδιαίτερα απαιτητική».
«Ένα σημαντικό τμήμα της δουλειάς μου αυτά τα χρόνια ήταν να συμβάλλω στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για έξοδο από τα μνημόνια και δημιουργία ερεισμάτων», αναφέρει και προσθέτει πως «αναπτύξαμε εξαιρετική συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σπάσαμε την απομόνωση, προκαλέσαμε ρήγματα, ανοίξαμε δρόμους για αξιοπρεπείς λύσεις».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι παραλάβαμε το 2015, σε τι κατάσταση ήταν η οικονομία και η κοινωνία, και τι έχουμε πετύχει μετά από τέσσερα χρόνια, εντός ασφυκτικών περιορισμών», σημειώνοντας πως «εάν πετύχαμε πέντε πράγματα μέσα στα μνημόνια, εκτός μνημονίων μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, κι αυτό γίνεται ήδη πράξη» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Αναφερόμενος τέλος, στην Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε, ότι «πέρα από κάποιους ακροδεξιούς τραμπούκους, ένα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο μέρος των συμπατριωτών μας στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει να αναγνωρίζει σταδιακά τα οφέλη της Συμφωνίας» και πως «με το διάλογο, με την ενημέρωση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται η Συμφωνία στη καθημερινότητα της Βόρειας Ελλάδας, οι θετικές φωνές σαφώς και υπερισχύουν των πατριδοκάπηλων».