Παπαδημούλης: Εάν χρησιμοποιούσαν μηχανή ανίχνευσης ψεύδους στον Γεωργιάδη θα χάλαγε το μηχάνημα

Παπαδημούλης: Εάν χρησιμοποιούσαν μηχανή ανίχνευσης ψεύδους στον Γεωργιάδη θα χάλαγε το μηχάνημα

«Εγώ δεν έχω ούτε ακίνητα στο εξωτερικό, ούτε offshore, ούτε έχω βγάλει χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό» απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας σχετική αναφορά στο πρόσωπό του, που έκανε χθες από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το περίφημο 1,5 εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις στις Βρυξέλλες είναι ένα από τα δεκάδες fake news, τις δεκάδες συκοφαντίες και ψεύδη που εξαπολύει καθημερινά ο κ. Γεωργιάδης. Νομίζω πως ήξερε ότι λέει ψέματα χθες, από το βήμα της Βουλής, γιατί πολύ απλά οι τραπεζικές καταθέσεις όλων μας -βουλευτών και ευρωβουλευτών- καταγράφονται και ελέγχονται δημόσια από τις δηλώσεις πόθεν έσχες», είπε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε: «Δε με αφορούν οι προθέσεις του κ. Γεωργιάδη, εμένα με αφορά η αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν περιμένω από τον Άδωνη Γεωργιάδη, που είναι μία μηχανή παραγωγής ψεύδους και συκοφαντίας, να σταματήσει να λέει ψέματα, πιστεύω ότι το έκανε συνειδητά, για να υπηρετήσει ένα πολιτικό σχέδιο αντιπερισπασμού. Εάν χρησιμοποιούσαν μία μηχανή ανίχνευσης ψεύδους, στον Άδωνη Γεωργιάδη θα χάλαγε το μηχάνημα».

«Εδώ ισχύει η παροιμία, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο κ. Παπαδημούλης εκτιμώντας πως η αναφορά, από τον κ. Γεωργιάδη, του ονόματός του και μελών της κυβέρνησης στη συζήτηση για τα Paradise Papers, συνιστά «μία ατυχή και αποτυχημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού στο Μαρέβα Gate» (σ.σ. στο δημοσίευμα που αναφέρεται στη συμμετοχή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στη λίστα των Paradise Papers, ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν).

«Ο καθένας καταλαβαίνει ότι μια εταιρεία offshore σε φορολογικό παράδεισο φτιάχνει κάποιος, όχι όταν θέλει να ασκήσει υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά το κάνει, είτε γιατί θέλει να ξεπλύνει ή να κρύψει χρήμα, ή για να γλιτώσει φόρο […] Το θέμα με τα Paradise Papers ορισμένοι το θεωρούν ότι έγινε για να χτυπήσει στην Ελλάδα την οικογένεια Μητσοτάκη» παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης. Σημείωσε δε ότι «από τις λίστες που μέχρι τώρα τέθηκαν στη διάθεση των ελληνικών Αρχών -Λαγκάρντ, Μπόγιαρνς κ.λπ- μερικές χιλιάδες Έλληνες που φοβήθηκαν ότι θα πιαστούν “με τη γίδα στην πλάτη” πήγαν και κατέθεσαν συμπληρωματικές διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις» και «το ελληνικό Δημόσιο έχει μαζέψει από αυτές τις διορθώσεις τα δύο τελευταία χρόνια 450 εκατ. ευρώ».

«Θα συνιστούσα στον κ. Μητσοτάκη, αντί να διορθώνει προφορικά χθες στο Ηράκλειο την ομιλία του, για να μην αναφέρει τις “επικίνδυνες” λέξεις “φορολογικοί παράδεισοι”, που κάναν “τζιζ” γατί θύμιζαν τη γυναίκα του, να πει “δεν έχουμε κανένα λόγο να μη συνεργαστούμε με την κυβέρνηση”, προκειμένου να υπάρχει μία έντιμη, δίκαιη και υγιής φορολογία» επισήμανε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις αντιδράσεις, στη χορήγηση από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών διήμερης άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται για κυβερνητική απόφαση, επισημαίνοντας την ανάγκη αποφυγής σκοπιμοτήτων φορτισμένων από κομματικές ή μονομερείς οπτικές. «Είμαι υποστηρικτής της άποψης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της ΝΔ, που μιλώντας για τους τότε αρχιχουντικούς, που είχαν καταδικαστεί, είχε πει πως όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια. Θα πρέπει όλοι να έχουμε την ευρύτερη δυνατή σύμπραξη και συμπαράταξη, οι δημοκρατικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, παρά τις διαφορές μας, έτσι ώστε στην Ελλάδα του 2018 να ξεριζωθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας» τόνισε.

Σημείωσε, ακόμη, πως όσοι αναφέρονται σε τέτοια θέματα δε θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και σταθμά. «Όταν βγαίνει κάποιος πολιτικός και λέει ότι είναι αδιανόητο να πάρει δύο μέρες άδεια ο Κουφοντίνας, θα περίμενα να πει ότι του φαίνεται αδιανόητο και να είναι έξω στο σπίτι του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς, και να τον έχω ακούσει να αντιδράσει και όταν βγήκε ο Παττακός» εξήγησε και πρόσθεσε: «Έχω μία αλλεργία στη δικαστική αντιμετώπιση των ισχυρών, των επωνύμων, που συχνά με το επιχείρημα μίας ανήκεστου βλάβης της υγείας βγαίνουν πολύ πιο εύκολα από τις φυλακές, παρότι έχουν βαριές ποινές -αναφέρω τον Παπαγεωργόπουλο, τον Τσοχατζόπουλο κ.λπ. Το αίσθημα περί δικαίου τραυματίζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Documento Newsletter