ΠΑΟΚ – Στεάουα 0-1: Οδυνηρή ήττα για τον Δικέφαλο από τους Ρουμάνους

ΠΑΟΚ – Στεάουα 0-1: Οδυνηρή ήττα για τον Δικέφαλο από τους Ρουμάνους
EUROPA LEAGUE 2024-2025 / ΠΑΟΚ - ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την Στεάουα, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά του έλειψε το γκολ και τελικά ηττήθηκε στην Τούμπα με 0-1. Κι αυτή η απώλεια στην έδρα του, του ελαχιστοποιεί νωρίς νωρίς τις πιθανότητες να συνεχίσει στο Europa League.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Άρη την περασμένη Κυριακή. Οι Σάστρε, Καμαρά, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ και Τσάλοφ αγωνίστηκαν στο αρχικό σχήμα.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι ασπρόμαυροι γνώρισαν την ήττα με 3-1 από τη Γαλατασαράι και ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Γι’ αυτό και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι.

Στο 9’ ο Ντεσπόντοφ έβγαλε καλή σέντρα από δεξιά, ο Μπάμπα έπιασε την κεφαλιά με τον Ταρνοβάνου να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 14’ ο Τσάλοφ τροφοδότησε τον Τάισον, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο.

Mετά το πρώτο 15λεπτο οι Ρουμάνοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς να απειλούν.

Δοκάρι

Στο 28’ ο Σάστρε σέντραρε, ο Τάισον και ο Μπάμπα δεν κατάφεραν να εκτελέσουν, η μπάλα κατέληξε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος σούταρε από κοντά και σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ταρνοβάνου.

Στο 30’ ο Τσουτ εκτέλεσε φάουλ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 32’ ο Τανάσε πάτησε περιοχή, όμως ήταν άστοχος.

Στο 39’ ο Κωνσταντέλιας πέρασε κάθετη πάσα στον Τάισον, αυτός «άδειασε» τον Κρέτσου, σούταρε, αλλά ο Ταρνοβάνου τον νίκησε. Μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο.

Στο 41’ Ο Ντεσπόντοφ σέντραρε, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε στόχο.

«Πάγωσε» η Τούμπα

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Στεάουα άνοιξε το σκορ. Ο Ολάριου απέφυγε τον Μιχαηλίδη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε στον Μπιρλίγκεα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 52’ ο Τάισον έστρωσε με το κεφάλι στον Ντεσπόνροφ που εξαπέλυσε έναν κεραυνό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 55’ η Στεάουα έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ολάρου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 60΄το σουτ του Σάστρε ήταν άστοχο και στο 62΄ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Ταρνοβάνου αποσόβησε κι αυτόν τον κίνδυνο.

Στο 98’ ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Μιχαηλίδη.

O Σάσα Στένγκεμαν (Γερμανία), εκτός από την αποβολή του Ολάρου, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καμαρά, Σάστρε, Τανάσε, Μ. Ποπέσκου, Ταρνοβάνου.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (70’ Ζίφκοβιτς), Καμαρά (70’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (74’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).

Στεάουα: Ταρνοβάνου, Ραντούνοβιτς, Μ. Ποπέσκου, Ντάγουα, Κρέτσου, Λιξάντρου (45’+3 Εντζουμά), Τσουτ, Ολάρου, Τανάσε (65’ Οκτ. Ποπέσκου), Μπαλούτσα (46’ Μικουλέσκου), Μπιρλιγκέα (79’ Αλχάσαν).

Στα άλλα βραδινά ματς του Europa League:

Πόρτο – Μάντσεστερ Γ. 3-3

Ρέιντζερς – Λιόν 1-4

Βικτόρια Πλζεν – Λουντογκόρετς 0-0

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ – Μπόντο Γκλιμτ 0-0

Μπιλμπάο – Άλκμααρ 2-0

Τβέντε – Φενερμπαχτσέ 1-1

Μπεσίκτας – Αϊντραχτ Φραν. 1-3

Έλφσμποργκ – Ρόμα 1-0

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter