ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Απολογήθηκαν για τα έκτροπα του τελικού, κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας του 2-4 αγωνιστικών

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Απολογήθηκαν για τα έκτροπα του τελικού, κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας του 2-4 αγωνιστικών

Απολογήθηκαν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός για τον επεισοδιακό τελικό του κυπέλλου. Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με βαριά «καμπάνα» και συγκεκριμένα με τιμωρία της έδρας τους για 2-4 αγωνιστικές και με πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ έριξε την ευθύνη για τα έκτροπα στην αστυνομία τονίζοντας ότι υπερβάλλει στην έκθεσή της για να δικαιολογήσει για τη βία που χρησιμοποίησε, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση έξω από τα αποδυτήρια από διμοιρία των ΜΑΤ. Υποστήριξε ότι πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών επειδή κλήθηκε από τον ρέφερι του τελικού, Αντόνιο Λαόθ, ως εκπρόσωπος της ομάδας, για να αποφασίσουν για τη μοίρα του αγώνα.

«Είμαι στον ΠΑΟΚ από το 2008 και πηγαίνω σε γήπεδα 30 χρόνια, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει να πέφτει δακρυγόνο εντός του γηπέδου. Είχε 50.000 κόσμο στο γήπεδο και έριξαν δακρυγόνα, εμείς που ήμασταν στα επίσημα μπήκαμε στο βάθος των επισήμων για να μην αναπνεύσουμε. Ηταν και η κόρη που μου είναι πέντε χρονών στο γήπεδο και έκλαιγε από τα δακρυγόνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάκης Γκαγκάτσης και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν βίντεο στο internet που δείχνουν τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν δακρυγόνα σε οικογένειες με παιδιά χωρίς κανένα απολύτως λόγο».

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ για την παρουσία του στα αποδυτήρια των διαιτητών, είπε: «Στη διακοπή, με κάλεσε ο Καρυπίδης, ως γενικός αρχηγός της ομάδας, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια των διαιτητών και μου είπε: «Πάμε στα αποδυτήρια, σε παρακαλώ έλα, γιατί ο Λαόθ θέλει δύο εκπροσώπους από κάθε ομάδα και έχουμε θέμα με τη συνέχιση του παιχνιδιού».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης από την πλευρά του ανέφερε: «Η έκθεση της αστυνομίας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αυξημένη χρήση δακρυγόνων. Είναι συμπληρωματική και για γεγονότα που δεν περιγράφονται στις εκθέσεις, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Υπάρχουν 4 μαρτυρίες για την αστυνομική βία».

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε κατηγορούμενος για ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις από τους οπαδούς του, αλλά και για 20 σπασμένα καθίσματα και για είσοδο οπαδών. Κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του 2-4 αγωνιστικών και πήρε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι τις 9 Ιουνίου. Το «τριφύλλι» αρνήθηκε τα περί ρίψης μολότοφ, τονίζοντας ότι η είσοδος των οπαδών έγινε ώστε να αναρτηθούν πανό, αλλά και για να πανηγυρίσουν μετά το τέλος του αγώνα την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Κάποιοι φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και η ΕΛ.ΑΣ. έριξε δακρυγόνα», ανέφερε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Δημήτρης Μουστακαλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter