ΠΑΟΚ-Μάλμε 3-4: Τον χτύπησε πάλι η κατάρα του Champions League

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΜΑΛΜΕ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ούτε τώρα! Για μία ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει στα σαλόνια του Champions League καθώς στη ρεβάνς του 3ου προκριματικού (2-2 το πρώτο ματς) στη Τούμπα, ηττήθηκε 4-3 στη παράταση (3-3 το 90λεπτο) από την Μάλμε και… υποβιβάζεται στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί θα διεκδικήσει την είσοδο του στη League Stage της διοργάνωσης με την νικήτρια του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία) – Σάμροκ Ρόβερς Ιρλανδία) με 1-0 υπέρ των Σλοβένων στο πρώτο ματς. Πρώτος αγώνας στην Τούμπα στις 22/8 και ρεβάνς στις 29/8.

Μόλις στο 10′ η Μάλμε αιφνιδίασε τον “δικέφαλο: Μετά από ένα πλάγιο άουτ, ο Γιάνσον πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στην περιοχή και ο Νανάσι με νέα κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν γρήγορη και δτο 21′ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ απο πλάγια θέση ο Τάισον πέρασε τη μπάλα από όλους και υην έστειλε στην απέναντι γωνία του Νταλίν που αιφνιδιάστηκε και έκανε το 1-1.

Στο 28′ ο Τόμας δεν πρόλαβε για το 2-1 και στο 29′ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ του Νανάσι. Και στο 44′ ο Κουλιεράκης με ασύλληπτο σουτ απο 30 μέτρα έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ 2-1. Ομως πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη Τούμπα, στο 45′ νέα αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ
που έχσε τον Νανάσι κι αυτός με πλασέ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Το γκολ δεν πτόησε τον “δικέφαλο” που στις καθυστερήσεις ο Ζίφκοβιτς με διαγώνιο σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (3-2 στο 45’+3′) μέσα σε αποθέωση!

Στο β’ μέρος η Μάλμε ανέβηκε στο γήπεδο αλλά ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Κουλιεράκη στο 57′ για το 4-2. Στο 60′ ο Ντάλιν έσωσε το πλασέ του Μουργκ και στο 67′ ο Κοτάρσκι το πλασέ του Στρίγκερ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους, διαχειρίστηκε καλά το υπερ του 3-2 αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε γέμισμα απελπισίας στη περιοχή του “δικεφάλου”, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και μετά από κόντρες ο Ζέτερστρομ ισοφάρισε σε 3-3 κι έστειλε το ματς στη παράταση!

Εκεί, με τη ψυχολογία υπέρ της, η Μάλμε κατάφερε να προηγηθεί στο 99′. Απίστευτη ατομική προσπάθεια του Ζέτερστρομ που βρήκε με κάθετη τον Κρίστιενσεν κι αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, τον πέρασε και σε κενή εστία έκανε το 3-4! Και λίγο έλειψε στο 104′ να γίνει και το 3-5 αλλά ο Κοτάρσκι έσωσε στο τετ α τετ με τον Αλί. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλήφθηκε στο 105’+3′ πάλι με νικητή τον γκολκίπερ του “δικεφάλου” που έσωζε στα τρομερά αμυντικά κενά της ομάδας του.

Στο 2ο μέρος της παράτασης κι ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις η Μάλμε συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 108′ είχε οριζόντιο δοκάρι σε βολίδα του Γιόνσεν.

Ο Ιταλός διαιτητής Μάρκο Ντι Μπέλο έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σάστρε, Γιόνσεν, Μπάμπα, Τελίν, Γιάνσον, Μουργκ, Κουλιεράκη.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72′ Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85′ Βιεϊρίνια), Τάισον (49′ Μουργκ, 101′ Τισουντάλι), Μπράντον (73′ Τσάλοφ).

ΜΑΛΜΕ: Ντάλιν, Στρίγκερ (114′ Ρόσλερ), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (60′ Μπόλιν), Πένια (106′ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79′ Κρίστιανσεν), Τελίν (114′ Ολσον), Μπότχαϊμ (88′ Αλί).

Ετικέτες