Απίστευτη γκάφα από τον ΠΑΟΚ, κίνδυνος να χάσει στα χαρτιά το παιχνίδι με την ΑΕΚ!
Πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, κάλεσε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων, Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη και τους ενημέρωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τα δελτία 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ διότι δεν είναι θεωρημένα από τις αρχές του μήνα. Το ντέρμπι ξεκίνησε με τη συναίνεση των δύο ομάδων, αλλά η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση μέσα σε 48 ώρες.
Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, την Σούπερ Λίγκα, δηλαδή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα η οποία δεν υπολογίζεται. Το 48ωρο λοιπόν, αρχίζει από σήμερα.
Ένσταση μπορεί να κατατεθεί μόνο μία από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται ενώ μπορεί να γίνει καταγγελία από τρίτη εφόσον υπάρχει έννομο συμφέρον ως προς την βαθμολογία.
Στο άρθρο 23 και στην παράγραφο 6, περί ποινών, αναφέρεται απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.
Το άρθρο 18 του ΚΑΠ αναφέρει ότι η κάρτα υγείας ισχύει για ένα χρόνο από τη θεώρηση της η οποία γίνεται από καρδιολόγο. Επιπλέον, απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς την κάρτα υγείας. «Ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Εάν παρά την απαγόρευση ο ποδοσφαιριστής συμμετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική», επισημαίνεται στην παράγραφο 3α.
Αν η ΑΕΚ καταθέσει την ένσταση, τότε θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ είχε ανάλογο πρόβλημα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το… εντόπισε ο διαιτητής. Στο άρθρο 18 αναφέρεται, επίσης, ότι «σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον 3 μήνες».