ΠΑΟ… στην Τούμπα με την πλάτη στον τοίχο

ΠΑΟ… στην Τούμπα με την πλάτη στον τοίχο

Επειτα από κάθε πολυήμερη διακοπή είναι άγνωστο πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες.

Σήμερα στην Τούμπα διεξάγεται το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 1 με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό (20.30). Το ματς διεξάγεται ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω των επίσημων αγώνων των εθνικών ομάδων, οπότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εμφανιστούν οι δύο μονομάχοι. Οι προπονητές τους δεν είχαν στη διάθεσή τους τουλάχιστον για δέκα ημέρες τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αποτελούν και τον βασικό κορμό της κάθε ομάδας.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν τη χρονιά με βασικό στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου, ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν μείνει πίσω βαθμολογικά μετρώντας απώλειες 5 βαθμών σε τρία παιχνίδια μετά την ήττα από τον Αστέρα (01) και την ισοπαλία με την Αthens Kallithea. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί και στην Τούμπα, τότε δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι στο πρωτάθλημα και κινδυνεύει να μείνει εκτός τροχιάς τίτλου από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο «τριφύλλι» που από το 2011 αποτυγχάνει στη ΣΛ1.

«Αν την Κυριακή ο Παναθηναϊκός μείνει 7 ή 8 βαθμούς πίσω, αυτή η διαφορά δεν μπορεί να μαζευτεί στη συνέχεια»

Διπρόσωπος

Το παράδοξο με τον Παναθηναϊκό στη σεζόν που διανύουμε είναι ότι έδειξε καλό πρόσωπο στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και συνεχίζει στο Conference League. Το ρόστερ του είναι πλήρες και ανταγωνιστικό, όμως χρειάζεται χρόνος για να «δέσει».

Ο ΠΑΟΚ και στην τρέχουσα χρονιά θα κρατάει δύο…. καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Συνεχίζει στο Europa League και μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πούλησε τον καλύτερό του αμυντικό, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, στη Βόλφσμπουργκ, και στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκε ο Ντέγιαν Λόβρεν που στο βιογραφικό του έχει κολλήσει «βαριά» ένσημα.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 77 φορές στην Τούμπα με τους γηπεδούχους να έχουν κατακτήσει 39 νίκες και το «τριφύλλι» 22, ενώ 16 ματς τελείωσαν ισόπαλα. Ο «δικέφαλος» έχει πετύχει 112 γκολ και έχει δεχτεί 74.

«Επειτα από κάθε διακοπή λόγω εθνικών ομάδων δεν γνωρίζεις πώς θα παρουσιαστούν οι σύλλογοι στο πρωτάθλημα. Ειδικά στις μεγάλες ομάδες οι προπονήσεις γίνονται με τους μισούς παίκτες και γι’ αυτό είναι αποσυντονισμένες για ένα διάστημα» δήλωσε στο Documento o Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο αντιπάλων. Ο «Φονιάς» σημειώνει ότι «πριν από τη διακοπή ο ΠΑΟΚ ήταν σε καλή κατάσταση και κατάφερε να ξεκινήσει με το τρία στα τρία, ενώ ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και έφαγε ηχηρό χαστούκι από τον Αστέρα, ενώ του έκοψε δύο βαθμούς η Athens Kallithea, σε ένα ματς που είχε τις ευκαιρίες να το κερδίσει».

«Δεν υπάρχει μέτρο»

Η απώλεια των βαθμών μπορεί να πετάξει πρόωρα τους «πράσινους» έξω από τις ράγες της διεκδίκησης του τίτλου και όπως δηλώνει ο Χρ. Δημόπουλος: «Την Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να είναι 8 ή 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Κι αυτή η διαφορά δεν μπορεί να μαζευτεί στη συνέχεια. Ωστόσο, ό,τι και να γίνει ο προπονητής της ομάδας πρέπει να στηριχτεί για να δείξει το έργο του σε βάθος χρόνου. Ενας προπονητής δεν κρίνεται από τη δουλειά ενός τριμήνου. Οταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Λανς ο Αλόνσο ήταν θεός και όταν τον υποχρέωσε σε γκέλα η Athens Kallithea άρχισαν τα σενάρια ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Στη χώρα μας δεν έχουμε μέτρο. Είναι πάντως γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο στην Τούμπα και πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει. Το ρόστερ του είναι πλήρες, ο Ιωαννίδης ξεκίνησε φουριόζος τη χρονιά και όλα είναι ανοιχτά. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει θετικά αποτελέσματα και, το κυριότερο, δεν θα έχει το άγχος των παικτών του Παναθηναϊκού που δεν έχουν περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια».

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία εξπρές Boris – «Βουτιά» της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Νίκος Παππάς: Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους θα φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θέρμη: Εξιτήριο πήρε το 2 ετών αγόρι – Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια

Υπόθεση Πελικό: Η στιγμή της σύλληψης του 71χρονου που υπνώτιζε και βίαζε τη σύζυγό του επί 10 χρόνια (Video)

Παραλίγο σύγκρουση στον Προαστιακό: «Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο μηχανοδηγός

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter