ΠΑΟ: Νίκησε 1-0 τον Ιωνικό, απέκτησε τον Βραζιλιάνο Μπερνάρντ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα επικρατώντας στην πρεμιέρα του Ιωνικού 1-0 στην Λεωφόρο, ενώ ανακοίνωσε την απόκτηση του βραζιλιάνου μέσου Μπερνάρντ.

Οι πράσινοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και το γκολ της νίκης ήρθε από τα έντεκα βήματα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χουτεσιώτης ανέτρεψε τον Σπόραρ και την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Αϊτόρ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι στο 21’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μπρινιόλι νίκησε τον Μάντζη.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σάρλια, Μεντόσα, Χουτεσιώτη, Αοσμαν, Μίλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (32’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (76’ Βέρμπιτς).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μάσας (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Αοσμαν, Ιωαννίδης (61’ Οφούσου), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης).

Ποιοτική μεταγραφή

Ο Μπερνάρντ είναι επιτελικός μέσος και διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας, ενώ έχει αγωνιστεί για πέντε χρόνια στην Ατλέτικο Μινέιρο προτού πάει στη Σαχτάρ έναντι 25 εκατ. ευρώ, με την οποία είχε 156 συμμετοχές, πέτυχε 28 γκολ και μοίρασε 35 ασίστ.

Στη συνέχεια έκανε το άλμα για την Premier League και την Έβερτον, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια, προτού πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Σαρίγια.

Με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ο Μπερνάρντ μετράει 14 συμμετοχές και 1 γκολ.