Πάνω από 655.000 ευρώ τα έσοδα «πλαστού υπαλλήλου»

Πάνω από 655.000 ευρώ τα έσοδα «πλαστού υπαλλήλου»

Να παραπεμφθεί σε δίκη προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας για υπάλληλο που κατηγορείται ότι πέτυχε διορισμό στο Δημόσιο, με πλαστό τίτλο σπουδών. Όπως μάλιστα αναφέρει η εισαγγελική πρόταση, ο εν λόγω υπάλληλος απεκόμισε έσοδα 655.402,16 ευρώ, κατά τη διάρκεια της 18ετούς (1997 – 2015) θητείας του, ποσό που συνιστά ζημία για το Κράτος.

Με πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο κατηγορείται ότι διορίστηκε στο Δημόσιο ένας υπάλληλος, για τον οποίο ο εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, του αντεισαγγελέα Εφετών, Λεωνίδα Νικολόπουλου, για την παραπομπή του υπαλλήλου σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος διορίστηκε τη δεκαετία του ’90 στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού, προσκομίζοντας προηγουμένως πτυχίο, στο οποίο εμφανίζεται ως απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Κατά την ίδια πρόταση, όταν το 2001 καταργήθηκε ο παραπάνω Οργανισμός, ο ίδιος μετατάχθηκε αυτοδικαίως στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνέχισε να εργάζεται μέχρι την ανάκληση του διορισμού του, το 2015., όταν αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία. Διετέλεσε – μάλιστα – προϊστάμενος τμημάτων και διευθύνσεων της Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αποφάσεων.

Το λόγο για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος.

Documento Newsletter