Πανώλη – Κτηνοτρόφος για Τσιάρα: Γιατί δεν βγαίνει απέναντι μου; – Ανίκανη η χώρα μας να μας προφυλάξει (Video)

Πανώλη – Κτηνοτρόφος για Τσιάρα: Γιατί δεν βγαίνει απέναντι μου; – Ανίκανη η χώρα μας να μας προφυλάξει (Video)

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να προφυλάξει του κτηνοτρόφους για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την πανώλη και την ευλογιά στα αιγοπρόβατα εξήρε κτηνοτρόφος από τη Δυτική Μακεδονία.

Αρχικά, ο Θωμάς Μόσχος, μιλώντας στο OPEN ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν θέλει να κάνει μια ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα σχετικά με το θέμα. «Γιατί δεν δέχεται ο υπουργός να συνομιλήσει μαζί μας;» ήταν την αφοπλιστική του απάντηση, με τους δημοσιογράφους να σπεύδουν να απαντήσουν ότι ο υπουργός θα είναι «σε άλλο χρόνο».

«Να τον ρωτήσετε τον κύριο υπουργό γιατί περιμένει να τελειώσει η επιδημία και στη συνέχεια θα δει τι αποζημιώσεις θα δώσει εφόσον μπορεί να κάνει κάθε μέρα καταμέτρηση σε κάθε κοπάδι που θανατώνει, λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να μας προφυλάξει από ασθένειες και νόσους, και να αποζημιώνει τους ανθρώπους» ήταν η ερώτηση που έθεσε ο κτηνοτρόφος.

«Στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε κανένα κρούσμα ούτε πανώλης ούτε ευλογίας. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, κάθε χώρα είναι υπεύθυνη να διαφυλάσσει τα σύνορά της για τον έλεγχο και πρόληψη νοσημάτων ζωονόσων και επιδημιών και η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι ανίκανη να μας διαφυλάξει από ασθένειες και επιδημίες των ζώων» τόνισε.

«Από την πρώτη μέρα ο υπουργός έπρεπε να συγκαλέσει επιτροπή και συμμετέχουμε όλοι ασχολούμαστε με αυτό τον κλάδο. Το κράτος είναι ανίκανο και δεν έχει αγροτική πολιτική γιατί τόσο καιρό φωνάζουμε ότι έχουμε υποστελεχωμένες υποδομές και δεν μας ακούει κανένας» σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά με το πόσοι κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί από την πανώλη ανέφερε ότι από την πανώλη είναι 87 και από την ευλογιά 4. Και για τις δύο περιπτώσεις ο αριθμός των αιγοπροβάτων ανέρχεται στις 30.000. «Η ζημιά είναι τεράστια και δεν βλέπουμε κανέναν διάλογο από το υπουργείο» τόνισε ο Θωμάς Μόσχος.

«Μας έχει εξοργίσει, σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη όλων των φορέων για να δούμε πως θα κινηθούμε. Σας το λέω από τώρα για να το πείτε και στον υπουργό ότι το μέλλον της κτηνοτροφίας δεν προμηνύεται καλό και θα είναι αυτός ο υπουργός που θα βάλει την υπογραφή του στην καταστροφή της κτηνοτροφίας. Όπως την προηγούμενη φορά που μας είπε ότι δεν καταλαβαίνουμε από τα επιστημονικά δεδομένα, λες και είμαστε όλοι αγράμματοι τσοπάνηδες που ζούμε στις σπηλιές στο βουνό» ανέφερε, εμφανώς εκνευρισμένος ο κτηνοτρόφος.

Δείτε επίσης:

Ορατότης μηδέν

Αδιανόητη κτηνωδία στην Σαντορίνη: Έδεσαν άλογο και το άφησαν να πεθάνει από δίψα

Επτά χρόνια φαγούρα στη Δικαιοσύνη για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Ξεκινάει με πολυετή καθυστέρηση η δίκη για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου

Η παλίρροια του «Βασιλιά-Φάντασμα» εμφανίστηκε στον ποταμό Qiantang στην Κίνα – Εντυπωσιακές εικόνες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Η βόμβα Πολάκη, η πρόκληση Κασσελάκη για μομφή και η πρώτη αντίδραση των 87 μέσω του documentonews.gr

«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

Έλενα Ακρίτα: «Εγκληματίες, πόσες φορές πήγαμε τα παιδιά μας στο λούνα παρκ…»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter