Πανώλη αιγοπροβάτων: Δύο κρούσματα στην Ηλεία

Πανώλη αιγοπροβάτων: Δύο κρούσματα στην Ηλεία

Δύο κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων επιβεβαιώθηκαν σήμερα στον νομό Ηλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ilialive.gr

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Βαρθολομιό και τη Νεμούτα.

Συναγερμός στην Κρήτη

«Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η προσβολή από, Πανώλη μικρών μηρυκαστικών, δύο Εκτροφών οι Όποιες και εισήγαγαν ζώα από το εξωτερικό και ήταν υπό επιτήρηση από την κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας Κρήτης», τονίζει η Περιφέρεια Κρήτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, για τον συναγερμό που έχει σημάνει για την πανώλη στα αιγοπρόβατα.

Ακόμα, αναφέρει: «Έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες και ακολουθείται το πρωτόκολλο που ορίζει η νομοθεσία σε ανάλογες περιπτώσεις. Παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης και όσοι εμπλέκονται στις δραστηριότητες της αιγοπροβατοτροφίας να προσαρμόζονται στα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο».

Όπως σημειώνει: «όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής των Αστερουσίων παρακαλούνται να περιορίσουν τα ζώα τους και σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος να ενημερώσουν την κτηνιατρική υπηρεσία».

Εν κατακλείδι, τονίζει: «απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων και επιπλέον των βοοειδών που συσταυλιζονται με αιγοπρόβατα».

Διαβάστε επίσης:

Σάρον Στόουν: Με μαυρισμένο μάτι στις διακοπές της στην Τουρκία – «Αυτό το ταξίδι ήταν σκληρό»

Ισραήλ: Τρόμος στον αέρα για αντίποινα στη δολοφονία Χανίγια – Εγκαταλείπουν χιλιάδες πολίτες, μπλακ άουτ στις αεροπορικές

Νιγηρία: Χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την ακρίβεια (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter