Πανικόβλητη η κυβέρνηση από το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου – Θεωρίες συνωμοσίας από το Μαξίμου

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου – Θεωρίες συνωμοσίας από το Μαξίμου
AP Photo/Jean-Francois Badias

Για «εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα» κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου σχετικά με το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Με αυτή τη «γραμμή» άρχισαν να απαντούν και να δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημιουργία μιας θεωρίας συνωμοσίας από το Μέγαρο Μαξίμου για «προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας» είναι μια στάση δειλίας επειδή το ψήφισμα αναφερόταν σε πράξεις της κυβέρνησης και των θεσμών που αυτή ελέγχει.

Οταν για παράδειγμα το Ευρωκοινοβούλιο ζητάει να φύγει η ΕΥΠ από τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού ή κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για την καταστροφή του τρένου στα Τέμπη, δεν κατηγορεί την Ελλάδα. Την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο προσωπικά κατηγορεί.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Οι κύκλοι του Μαξίμου που επισημαίνουν ότι «γνωστοί κύκλοι της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στην Ευρώπη επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση τους υποτιθέμενους κινδύνους για τις συνθήκες του Κράτους Δικαίου» δεν ξέρουν ούτε αριθμητική ούτε καν ανάγνωση.

Αριθμητική φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν επειδή το καταδικαστικό ψήφισμα είχε 330 ευρωβουλευτές υπέρ και 254 κατά. Το υπερψήφισαν ευρωβουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα, από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους.

Το υπερψήφισαν ακόμη και επτά ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρά τις πιέσεις του προέδρου τους Μάνφρεντ Βέμπερ που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης οι «κύκλοι» του Μαξίμου δεν γνωρίζουν ανάγνωση επειδή, παρά τα όσα λένε, δεν «επανέφερε» κανείς το θέμα του Κράτους Δικαίου. Εκεί είναι τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αστυνομική βία, τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών, τη θέση 107 στην ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα που αναφέρονται στο ψήφισμα.

Οι ίδιες πηγές του Μαξίμου σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα κείμενο επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης. «Τα μέλη των συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων μετατρέπουν σε πολιτική αρένα τις Βρυξέλλες και κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αυτό είναι αστείο! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και κάθε κοινοβούλιο είναι πολιτική αρένα. Εκεί συγκρούονται δυνάμεις της συντήρησης με δυνάμεις της προόδου. Συγκρούονται επίσης οι δημοκράτες με τους οπαδούς των αυταρχικών καθεστώτων. Και αυτή τη φορά οι δημοκράτες κέρδισαν, όσο κι αν κλαίγεται το Μαξίμου.

Τέλος οι ίδιοι «κύκλοι» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος κάνουν λόγο για μια «προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες και εικασίες που δεν επιβεβαιώνονται». Βάζουν μπροστά την Ελλάδα για να κρύψουν τις… πομπές τους. Μπορεί σε πετσωμένα ελληνικά ΜΜΕ αυτό να περνάει, αλλά στην Ευρώπη έχει πλέον βρωμίσει.

Διαβάστε επίσης: Κύρτσος για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: Το αφιερώνω σε Βόζεμπεργκ και Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν τη χώρα σε καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου

Ευρωβουλή: «Αλεξίσφαιρο» στον Μητσοτάκη από Έλληνες ευρωβουλευτές της… «αντιπολίτευσης» – Ποιοι προσπάθησαν να τον προφυλάξουν

Documento Newsletter