Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν
Ένα λεωφορείο των μέσων μαζικής μεταφοράς φέρει μια εικόνα προεκλογικής εκστρατείας του Ματέο Σαλβίνι του κόμματος της Λέγκας που γράφει στα ιταλικά "Περισσότερη Ιταλία! Λιγότερη Ευρώπη" στη Ρώμη, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Στο βάθος διακρίνεται το Κολοσσαίο. (AP Photo/Andrew Medichini)

Πανηγυρίζει ο  γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, για τη νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία. Σε ανάρτησή του στο Χ συνεχάρη την Μαρίν Λεπέν και τον Ζορντάν Μπαρντελά για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα με επίθεση προς το Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν:

“Είναι ντροπή το ότι ο Μακρον, ζητώντας να δημιουργηθούν πολιτικά μπλοκ κατά του Εθνικού Συναγερμού στον δεύτερο γύρο των εκλογών, φέρεται σαν μια οποιαδήποτε φον ντερ Λάιεν και προσπαθεί να αντισταθεί, με κάθε τρόπο, σε μια αλλαγή που επέλεξαν εκατομμύρια Γάλλοι, τόσο στο Παρίσι, όσο και στις Βρυξέλλες”.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη στελέχωση των κεντρικών Ευρωπαϊκών Θέσεων, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις της με την Λεπέν.

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: «Ο Μακρόν έχει ήδη τελειώσει – Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Λεπέν;»

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ της… κρίσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter