Πανηγυρίζουν για το ματωμένο υπερπλεόνασμα

Πανηγυρίζουν για το ματωμένο υπερπλεόνασμα

Δεν τους πιάνει κανείς στην κατασκευή εικονικής πραγματικότητα. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ο λόγος, που πανηγυρίζουν τα φορολογικά έσοδα, που είναι πάνω από τα προβλεπόμενα του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα κατά 2,3 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο διαμορφώθηκαν τα φορολογικά έσοδα το 7μηνο του 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 3,555 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 1,830 δισ. ευρώ. Δηλαδή υπήρξε υπερπλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έσφαξε στους φόρους, αλλά αυτοί πανηγυρίζουν. Το αποδίδουν δε σε κάποια «ανάπτυξη», ενώ κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι όσο ακριβαίνουν τα τρόφιμα και τα καύσιμα τόσο αυξάνεται η απόδοση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Οι δύο αυτοί φόροι αποδίδουν τα μέγιστα όταν οι τιμές ανεβαίνουν.

Το αστείο είναι ότι σε κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν, επειδή μέρος από τα έσοδα θα επιστρέψει ως παροχές της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης και μάλιστα με τη μορφή του Market Pass, όπως λέγεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων, το σε όλο τον κόσμο γνωστό κουπόνι φαγητού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει τους πολίτες. Από τη μία πλευρά μαζεύει έσοδα με το ΦΠΑ που αρνείται να κατεβάσει, από την άλλη μοιράζει ένα μικρό μέρος από αυτά τα έσοδα με Pass της συμφοράς. Διπλή κοροϊδία επειδή τα λίγα ευρώ του Market Pass δεν καλύπτουν καν το ΦΠΑ που έχει πληρώσει και ο φτωχότερος πολίτης.

Τριπλή κοροϊδία επειδή δεν αγγίζει τα υπερκέρδη των εταιρειών τροφίμων και ενέργειας, που έχουν βρει την άνεση να ανεβάζουν τις τιμές τόσο πολύ που ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος εξήγησε ότι ο πληθωρισμός προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τα αυξημένα κέρδη των εταιρειών. Αυτό λέγεται «πληθωρισμός της απληστίας» και φάνηκε από τα αποτελέσματα των εταιρειών τροφίμων που είχαν αύξηση έως και 450%!

Δεν έφτασε τυχαία η χώρα στη 10 χειρότερη θέση του πλανήτη στον πληθωρισμό των τροφίμων, όπως έδειξε πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ηθελε μόνο ένα συνδυασμό κυβέρνησης Μητσοτάκη, πληθωρισμού της απληστίας και χειροκροτητών των φορολογικών υπερεσόδων.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Τράπεζα: Στις 10 χειρότερες χώρες η Ελλάδα στον πληθωρισμό στα τρόφιμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter