Παναθηναϊκός – Παρί 98-101: Με run ‘n’ gun οι Γάλλοι πέρασαν από το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Παρί 98-101: Με run ‘n’ gun οι Γάλλοι πέρασαν από το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για μία ακόμη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει το σκηνικό του Βελιγραδίου κόντρα στη Μακάμπι, γνωρίζοντας την ήττα από την run ‘n’ gun και εξαιρετικά εύστοχη Παρί στο ΟΑΚΑ (98-101).

Σουτάροντας με το εξωφρενικό 56,7% στα τρίποντα (17/30), η παρέα του Τι Τζέι Σορτς μετά το ΣΕΦ πέρασε και από το ΟΑΚΑ μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της εξάδας. Ο Παναθηναϊκός είδε την ομάδα του Σπλίτερ να ξεφεύγει με διαφορές ακόμη και 17 πόντων, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο καλό του -4ο δεκάλεπτο- κατάφερε να φέρει το ματς στο σουτ.

Δύο σπουδαία τρίποντα του Χουάντσο και του Οσμάν σήκωσαν στο πόδι το ΟΑΚΑ, ο Γιάντουνεν ήταν ψύχραιμος όμως από τη γραμμή των βολών και στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα, το σουτ του Ισπανού βρήκε σίδερο και ως εκ τούτου οι πράσινοι δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση.

MVP για τους νικητές ο Τι Τζέι Σορτς με 20 πόντους 14 ασίστ και 9 ριμπάουντ, είχε συμπαραστάτες τους Γουόρντ (17π) και Γιάντουνεν (14π). Στον αντίποδα, δεν έφτασαν για τον Παναθηναϊκό οι 22 πόντοι του Ναν και οι 20 του Σλούκα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 20-12 όσο και η Μονακό που είναι 4η. Νωρίτερα, η νίκη της Φενέρ επί της Μπασκόνια έδωσε στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση με ρεκόρ 22-10, όσο και ο δεύτερος Ολυμπιακός.

Documento Newsletter