Παναγιωτόπουλος στη Βουλή: «Κύμα εκατομμυρίων προσφύγων σε περίπτωση χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο»

Την ανησυχία του για τα παρεπόμενα μίας χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, ενώ ξεδιάλυνε την κατάσταση και με την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί σε σχέση με την απόφαση της Γερμανίας για αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της.

«Αν αύριο έχουμε ανάφλεξη στο Λίβανο με χερσαία εισβολή του Ισραήλ θα δημιουργηθεί κύμα εκατομμυρίων προσφύγων και εκεί όλες οι στρατηγικές θα πάνε στράφι» απάντησε αρχικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Τάσου Οικονομόπουλου, συμπληρώνοντας: «Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε, αλλά δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, μην πω και γενικότερα του δυτικού κόσμου».

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως τυχόν ανατροπή δεδομένων στο πεδίο του μεταναστευτικού θα οδηγήσει την Αθήνα σε αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης από την ΕΕ, ενώ για τις εξελίξεις στη Γερμανία ανέφερε: «Η Γερμανία δεν έχει κλείσει ακριβώς τα σύνορα της, εφαρμόζει εκτεταμένους ελέγχους. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλει τέτοιους ελέγχους. Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από αυτούς τους ελέγχους. Δεν τίθεται ζήτημα μαζικών επιστροφών. Ούτε μας της ζητήσανε ούτε δεχόμαστε να το συζητήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Νέος εκλογικός νόμος: Με 35% θα διασφαλίζεται η αυτοδυναμία – Σε ρόλο «λαγού» ο Γεωργιάδης

«Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για χρήση κινητού

Λαύριο: Πώς έγινε η ληστεία αλά Casa De Papel σε χρηματαποστολή – Oλόσωμες φόρμες, σκασμένα λάστιχα, μπογιές και καλάσνικοφ (Video)

Ναόμι Κάμπελ: Δάκρυσε μετά τον σάλο για το φιλανθρωπικό ίδρυμα – «Πλήρωνε ξενοδοχεία, σπα μέχρι και τσιγάρα»

Λυών – Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας άγγιξε το γκολ με «ψαλιδάκι» στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο (Video)

Λίβανος: Διπλωματικός «πυρετός» για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα «πολεμά μέχρι τέλους»

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παράθυρο ευκαιρίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Ο κάμπος της οργής και της απελπισίας – Ένα χρόνο μετά τον Daniel, η Θεσσαλία είναι αντιμέτωπη με το κράτος του παραλόγου