Παναγιωτόπουλος: «Λέει ψέματα ο Άδωνις, είναι πολλές οι καταγγελίες από ανασφάλιστους»

Παναγιωτόπουλος: «Λέει ψέματα ο Άδωνις, είναι πολλές οι καταγγελίες από ανασφάλιστους»

«Λέτε ψέματα κ. Γεωργιάδη. Δεν ήταν ούτε μία, ούτε δύο οι περιπτώσεις των ανασφάλιστων που δεν μπορούσαν να γράψουν τα φάρμακα τους» απαντά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος στον υπουργό, ο οποίος χθες υποστήριξε ότι μόλις «δύο ανασφάλιστοι πήγαν να γράψουν τα φάρμακά τους και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ κόλλησε» με τη βλάβη να διορθώνεται εντός ολίγων λεπτών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του ΣΚΑΙ απέδωσε σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ το ζήτημα που προέκυψε με την πρόσβαση των ανασφάλιστων στη συνταγογράφηση στις δημόσιες δομές. Ο υπουργός υποστήριξε ότι το ζήτημα προέκυψε καθώς γίνονταν παράλληλα αναβαθμίσεις στον ΑΜΚΑ.

«Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σχετικά με τον χθεσινό αποκλεισμό από τη συνταγογράφηση ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το τηλεοπτικό παραλήρημά του λαλίστατου υπουργού διέψευσαν παταγωδώς οι πολλές καταγγελίες «on air» που ήρθαν από όλη την χώρα για μη πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ούτως ώστε να μπορέσουν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Οι ισχυρισμοί του κου Γεωργιάδη περί μεμονωμένων περιπτώσεων καταρρίφθηκαν, γι’ αυτό έσπευσαν σήμερα πρωί πρωί να διορθώσουν το «τεχνικό πρόβλημα».

Και τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν:

  • Γιατί το σύστημα της ΗΔΙΚΑ «επιλεκτικά» παρουσίασε «τεχνικό πρόβλημα» στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας;
  • Μήπως η κυβέρνηση δοκιμάζει την εφαρμογή της ρύθμισης για τον ανενεργό ΑΜΚΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υψώσει τείχος προστασίας υπέρ όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της ασφαλιστικής τους ικανότητας, όπως έκανε και ως κυβέρνηση και όπως κοινοβουλευτικά και πολιτικά πολιτεύεται ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Κοντρα Πολάκη – Άδωνη

Χτες, στο Attica tv, o Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως πρόκειται για κυβερνητική πολιτική που έθεσε εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας τους ανασφάλιστους και μάλιστα με εγκύκλιο του υπουργού.

O Άδωνης Γεωργιάδης στην ίδια εκπομπή, υποστήριξε πως πρόκειται μόνο για «δύο ανασφάλιστους που πήγαν να γράψουν τα φάρμακά τους και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ κόλλησε».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή Γιώργου Μελιγγώνη, ο οποίος σημείωσε πως ο ανασφάλιστος δεν μπορεί να πάει στον οικογενειακό του γιατρό και πρέπει να πάει να στηθεί στην ουρά, ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως «δεν μπορούν να παρέχουν σε όλους το ίδιο επίπεδο υγείας».

Διαβάστε αναλυτικά: Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη για την άνοδο της τιμής του ρεύματος

Όταν τα «χαιρετίσματα στον Αλαφούζο» πάγωσαν το πλατό του ΣΚΑΪ (Video)

Πάνω από €100 δισ. το φέσι για να σωθούν οι τράπεζες – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισφράγισε το έγκλημα που υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

Live your myth in Greece

Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter