«Παλαιολιθικές» διατυπώσεις Φλωρίδη: «Όταν ο δάσκαλος μού έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας έριχνε άλλα δέκα» (Video)

«Παλαιολιθικές» διατυπώσεις Φλωρίδη: «Όταν ο δάσκαλος μού έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας έριχνε άλλα δέκα» (Video)

Ο Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης εν έτει 2024, αναφέρθηκε στους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι εκπαιδευτικοί σε περασμένες δεκαετίες, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη βία ανηλίκων, ανέφερε ότι το φαινόμενο δεν έχει τη ρίζα του στο σήμερα, αλλά πρόκειται για μία κατάσταση που διαμορφώθηκε στην πάροδο των ετών.

«Κατ’ εμέ, έχει τις ρίζες του στο πως διαμορφώθηκε το σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες και στην αντίληψη ότι είχαμε μια αυταρχική εκπαίδευση και έπρεπε να πάμε σε μια μη αυταρχική εκπαίδευση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να χάσει τον έλεγχο της τάξης και τον σεβασμό των παιδιών», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Παιδιά που μεγαλώνουν με τον εν λόγω τρόπο, δεν θα γίνουν καλοί γονείς ή όσα γίνουν δάσκαλοι δεν θα γίνουν καλοί δάσκαλοι», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα… χαστούκια των δασκάλων.

«Εμείς έχουμε μεγαλώσει σε πάρα πολύ φτωχές οικογένειες, υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε να φάμε, όμως παρά τη φτώχεια οι γονείς μας δεν μας είχαν παραμελήσει, το αντίθετο. Μας έλεγαν ότι για να ξεφύγουμε από τη φτώχεια, έπρεπε να μάθουμε γράμματα. Αν ο δάσκαλος μου έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας μου μού έριχνε άλλα δέκα, γιατί έλεγε πως για να με χτυπήσει ο δάσκαλος, κάτι κακό θα είχα κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter