«Παιδιά του Χίτλερ και του διαβόλου» Νετανιάχου και Ζελένσκι – «Πυρά» από τον Ντανιέλ Ορτέγκα (Video)

«Παιδιά του Χίτλερ και του διαβόλου» Νετανιάχου και Ζελένσκι – «Πυρά» από τον Ντανιέλ Ορτέγκα (Video)

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ο Χίτλερ… όπως ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ένας άλλος Ναζί, ένας άλλος γιος του Χίτλερ, που θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Αυτά τα λόγια ανήκουν σε ηγέτη χώρας της Κεντρικής Αμερικής και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα.  Ο Ορτέγκα έκανε τα σχόλια τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ομιλίας σε εκδήλωση προς τιμήν της αστυνομικής δύναμης της χώρας.

Ο ηγέτης της Νικαράγουας αποκάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γιους του διαβόλου και του Χίτλερ σε μια έντονη ομιλία του, κατακρίνοντας παράλληλα τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ιμπεριαλιστική πολιτική.

 «Η ισραηλινή κυβέρνηση διευθύνεται από έναν πρωθυπουργό που είναι γιος του διαβόλου. Γιατί; Επειδή ακολουθεί μια πολιτική τρόμου και είναι ο [Αδόλφος] Χίτλερ», είπε ο Ορτέγκα.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ο Χίτλερ… όπως ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ένας άλλος Ναζί, ένας άλλος γιος του Χίτλερ, που θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Για να συμπληρώσει πως ο Χίτλερ πίστευε πως «θα κερδίσει τον πόλεμο» για να αναρωτηθεί «πόσα εγκλήματα διέπραξε ακόμα και κατά του εβραϊκού λαού». Για να συμπληρώσει πως η ήττα του ξεκίνησε όταν χτύπησε τον ρωσικό λαό.

Ο Ορτέγκα βρίσκεται στην εξουσία από το 2007.

Η Νικαράγουα είχε στενούς δεσμούς με τη Μόσχα από τον Ψυχρό Πόλεμο, κατά τον οποίο η Σοβιετική Ένωση υποστήριξε την ανατροπή του καθεστώτος της χώρας της Κεντρικής Αμερικής το 1979 από αριστερούς αντάρτες με επικεφαλής τον Ορτέγκα.

Η Νικαράγουα έχει επίσης υποστηρίξει εδώ και καιρό την παλαιστινιακή υπόθεση και ήταν από τα πρώτα έθνη που αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος το 1988. Η κυβέρνηση της Μανάγκουα διέκοψε επίσημα τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αποκαλώντας την κυβέρνηση του Νετανιάχου «φασιστική» και μιλώντας για «γενοκτονία».

Νωρίτερα φέτος, η Νικαράγουα ξεκίνησε επίσης νομικές διαδικασίες κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) σε μια προσπάθεια να σταματήσει το Βερολίνο να προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα. Τον Απρίλιο το ICJ απέρριψε την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση για την Ουκρανία η απεριόριστη αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Κύρτσος για ένταξη Αλβανίας στην ΕΕ: Προεκλογικά σκληρός, ο Μητσοτάκης είναι σαν να μην υπάρχει!

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter