«Παγωμάρα» στο Μαξίμου – Καθηλωμένα τα ποσοστά της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ

Καθηλωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά της κυβέρνησης Μητσοτάκη λίγες ημέρες μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτυπώνουν τη χαρακτηριστική εικόνα, με τους ποιοτικούς δείκτες να διαμορφώνουν δυσμενείς όρους για το μέλλον της γαλάζιας παράταξης.

Είναι ενδεικτικό ότι στη τελευταία δημοσκόπηση της ALCO περίπου 7 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση «δεν έλαβε το μήνυμα» των ευρωεκλογών. Η φθορά όμως της κυβέρνησης δεν αποτυπώνεται μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 11 γαλάζιοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός είναι πιο αδύναμος από ποτέ και γνωρίζει ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική φθορά, τόσο ο κλοιός θα σφίγγει για τον ίδιο. Για αυτό και το επόμενο διάστημα προωθεί μία σειρά από περιοδείες πανελλαδικά, ώστε να φύγει η συζήτηση από τις εσωτερικές τριβές και να «εμπεδωθεί η ατζέντα της καθημερινότητας»

Ο ρόλος του Καλαφάτη

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων με βουλευτές, ώστε να μεταφερθούν τα αιτήματα από τις περιφέρειές τους στο Μαξίμου. Ο σκοπός είναι να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Μαξίμου με δεκάδες βουλευτές, που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πορεία.

Ο πρωινός καφές και η παρουσία Συρεγγέλα

Επίσης, για τον καλύτερο συντονισμό του κόμματος σε ότι αφορά τις περιοδείες που προγραμματίζονται σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, η οποία συμμετέχει στους πρωινούς καφέδες στο Μαξίμου. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές, όπου το κυβερνών κόμμα «αιμορραγεί δημοσκοπικά», όπως για παράδειγμα στη κεντρική Μακεδονία.

Επιχειρείται οργανωτική ανασυγκρότηση

Σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι ο γραμματέας οργανωτικού Στέλιος Κανταδάκης μιλάει με τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αδράνεια που επικρατεί στις γαλάζιες τοπικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Από πού ξεκίνησε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (Photos – Videos)

Πλαστά ποινικά μητρώα: Έρευνα μετά και τη διαβίβαση των στοιχείων από το Documento στον Άρειο Πάγο – Σιωπή Φλωρίδη

«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη»: Εκδήλωση με ομιλητές Μαρία Καρυστιανού – Παύλο Ασλανίδη

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης – Αν αισθάνεται βασιλιάς, λογικό να φαντασιώνεται βαρόνους (Video)

Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»