Παγκόσμιο υγρού στίβου: Εκτός ημιτελικών η εθνική πόλο γυναικών (ήττα 9-8 από την Αυστραλία)

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε με 9-8 από την Αυστραλία και έμεινε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας κι έτσι θα παίξει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη απόπειρα της εθνικής να προκριθεί την τετράδα ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος…

Η εθνική ήταν πολύ καλή στο πρώτο οκτάλεπτο επιθετικά αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική στην άμυνα και το έκλεισε προηγούμενη με 4-3. Στο 2ο οκτάλεπτο η εθνική υπέστη μπλακ άουτ και η Αυστραλία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με επιμέρους σκορ 4-1 πήρε προβάδισμα στο ημίχρονο με 7-5.

Στο 3ο οκτάλεπτο τα κορίτσια τη Αλεξίας Καμμένου έκλεισαν την άμυνα τους και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν τρία γκολ πίσω κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ (8-9) ενώ έχασαν απανωτές ευκαιρίες για την ισοφάριση καθώς το πρέσινγκ των Αυστραλών δυσκόλεψε πολύ την εθνική μας ομάδα.

Στο 4ο οκτάλεπτο η εθνική συνέχισε να έχει κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (1/6) και αν και είχε σφίξει την άμυνα της εντούτοις δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση κι αυτό έφερε περισσότερο άγχος και στις δύο ομάδες. Η Αυστραλία έπαιξε με τον χρόνο και η εθνική στην τελευταία επίθεση του ματς έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καιι το εισιτήριο πήγε στην Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 0-0.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Αυστραλία: Παλμ, Κάσι, Άρμιτ, Χάλιγκαν 2, Πόντρε, Α. Άντριους, Σ. Άντριους 1, Ριτζ, Αραντσίνι 2, Γουίλιαμς 2, Κερνς 2, Φάσαλ, Λόνγκμαν

*Αύριο οι άντρες παίζουν με το Μαυροβούνιο (09.00) για μια θέση στην τετράδα.