Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Με επίκεντρο τον ασθενή και τον Έλληνα γιατρό ανά τον κόσμο, ο οποίος διαχρονικά έχει δημιουργήσει τη δική του υπεραξία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, συστήνεται το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας της διημερίδας με θέμα τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά (28-29 Μαρτίου).

Τη διημερίδα διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και ο τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος, στο Μόντρεαλ.

Η δημιουργία του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη, με στόχο την ανάδειξη της οικουμενικότητας της ελληνικής ιατρικής επιστήμης και την επανένωση του ελληνικού ιατρικού επιστημονικού δυναμικού, συμβάλλοντας στην επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική τους ενίσχυση και ανέλιξη, καθώς και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση τους προς όφελος της Ελλάδας.

«Ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων γιατρών που συνθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά, που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της υφηλίου, αποτελεί τον καλύτερο ίσως πρεσβευτή της Ελλάδος απανταχού» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι η συμβολή τους είναι σημαντική στην ανάδειξη της χώρας μας ως προορισμού ιατρικού τουρισμού, ενώ ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος, που συμμετείχε στη διημερίδα, ανέφερε ότι μέσω του Ινστιτούτου δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τον επιχειρηματικό κόσμο για να επενδύσει στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι εάν «διασυνδεθούν γιατροί- ασθενείς και Έλληνες πολίτες του εξωτερικού σε μια δομή θα έχουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο με τεράστια δυναμική».

Σύμφωνα με μελέτη, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του, ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του πανεπιστημίου Αθήνας, Νικόλαος Κουβελάς , ο ιατρικός τουρισμός είναι μεταξύ των οκτώ αναπτυξιακών μοχλών για την ανάπτυξη της οικονομίας και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, το 46% του συνολικού κόστους του ιατρικού τουρισμού αφορά τον οδοντριατρικό τουρισμό. Η Ελλάδα, είπε διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό με κόστος θεραπείας 50-60% χαμηλότερο, σε σχέση με την Αμερική και την Ευρώπη.

Documento Newsletter