Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με ειδικές προβολές σε Βοξ και Cinobo

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με ειδικές προβολές σε Βοξ και Cinobo
©Marios_Theologis

Η ταινία «Mediterraneo –  Ο νόμος της Θάλασσας» κάνει πρεμιέρα στο θερινό Κινηματογράφο Βοξ, ενώ στο Cinobo για μία και μόνο ημέρα (20/6) θα είναι διαθέσιμη για ελεύθερη online θέαση η ταινία «Έξοδος».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) η ισπανική ταινία «Mediterraneo –  Ο νόμος της Θάλασσας» του Μαρσέλ Μπαρένα, θα κάνει σήμερα πρεμιέρα στο θερινό Κινηματογράφο Βοξ και από τις 22 Ιουνίου θα προβάλλεται σε δύο αίθουσες (Βοξ και Μικρόκοσμος). Η ιστορία του φιλμ εκτυλίσσεται το φθινόπωρο του 2015 με κεντρικό άξονα όσα συμβαίνουν σε μια παραλία της Λέσβου μερικά χιλιόμετρα από την Τουρκία. Με αφορμή τη φωτογραφία ενός νεκρού προσφυγόπουλου ο Όσκαρ Καμπς, ιδιοκτήτης μια εταιρείας ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στη Βαρκελώνη, αποφασίζει να πάει στη Λέσβο για να βοηθήσει στη διάσωση προσφύγων. Μαζί του θα πάει ο φίλος και συνάδελφος του Ζεράρντ μόνο για δύο ημέρες, αλλά τελικά οι δύο άντρες θα μείνουν στην Μυτιλήνη σχεδόν έξι μήνες.  Αυτή θα είναι η αρχή της ΜΚΟ Proactiva «Open Arms», η οποία από το 2015 μέχρι το 2020 (έτος παραγωγής της ταινίας) έχει σώσει χιλιάδες πρόσφυγες και συνεχίζει έως σήμερα τη δράση της στη Μεσόγειο. Η ταινία «Mediterraneo –  Ο νόμος της Θάλασσας» είναι μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic – Creative Producers των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας. Η σημερινή πρεμιέρα
στις 20:30 στο ΒΟΞ γίνεται με την παρουσία των ελλήνων ηθοποιών του φιλμ Βασίλη Μπισμπίκη και Γιώτας Φέστα.

Επίσης, το Cinobo για να τιμήσει τη σημερινή ημέρα, προσφέρει σε όλους δωρεάν θέαση για 24 ώρες της ταινίας «Έξοδος» που στριμάρει σε αποκλειστική Α’ προβολή. Η ταινία του Άμπε Χασάν περιγράφει την ιστορία ενός επαγγελματία λαθρέμπορου που προσπαθεί να σώσει ένα 12χρονο κορίτσι του οποίου η οικογένεια έχει χαθεί στον πόλεμο της Συρίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter