Εκτός από τους πύρινους λόγους λειτουργών της Εκκλησίας κατά των ομοφύλων, θα πρέπει να είμαστε τίμιοι και να δούμε και εκείνους τους λειτουργούς της Εκκλησίας που όχι μόνον υιοθέτησαν ήπιο λόγο αλλά και προσέγγισαν το θέμα με μια εντελώς διαφορετική άποψη, όπως ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος, ιερέας, συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής.
«Ξέρω αρκετούς ομοφυλοφίλους που βιώνουν τον Παράδεισο, πολύ περισσότερο από πολλούς Επισκόπους που είναι φραγκοφονιάδες», έχει απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα εάν υπάρχει χώρος στην Εκκλησία και στον Παράδεισο για τους ομοφυλοφίλους.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του, χρόνια πριν, με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης δήλωνε πως αυτό είναι κρατικό θέμα.
Με μεγάλη εμπειρία πάνω στην ανθρώπινη φύση δεν έχει πρόβλημα να κάνει κριτική και αυτοκριτική.
«Ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλη αυτή η φασαρία είναι για να κρύψουμε το γεγονός ότι εμείς… και ερωτικά δεν είμαστε καθαροί από ρύπου» τονίζει και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Όσο περισσότερο φωνάζουμε για κάποια αμαρτία τόσο περισσότερο έχουμε κρυφή ζωή».
Είχε ερωτηθεί για την εμμονή να ασχολούνται με τον ερωτισμό του ανθρώπου για να απαντήσει:
«Εγώ για να μην αντιληφθεί κανείς τον ερωτισμό μου, να μην ανακαλυφθώ, ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να δίνω μια εικόνα αυστηρότητας», αναφέρει. «Μιλάμε για καθαρή εκμετάλλευση να θυσιάσω ολόκληρες γενιές νέων ανθρώπων για να προστατεύσω το δικό μου το τομάρι. Είναι στιγμή απανθρωπία». Σημειώνει πως το έχει ζήσει στην Εκκλησία. «Άνθρωποι που βγαίνουν και φωνάζουνε. Εγώ ξέρω γιατί φωνάξανε» προσθέτει.
Ποιος είναι ο Φιλόθεος Φάρος
Γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο, νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θεολογία στο ΕΚΠΑ. Το 1962 έγινε κληρικός και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, όπου σπούδασε ποιμαντική ψυχολογία και συμβουλευτική. Από το 1969 ως το 1976 δίδασκε στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Παράλληλα εργαζόταν ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος για οικογένειες και ζευγάρια. Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε ασχολήθηκε με το κέντρο νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το συγγραφικό του έργο. Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία για ζητήματα που αφορούν τη ζωή του ανθρώπου.
Διαβάστε επίσης:
Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;
Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα χειρουργεία τους