Ούτε στάλα βροχής στο κέντρο της Αθήνας – Πού αλλού δεν έβρεξε τον Ιούνιο (Χάρτης)

Ούτε στάλα βροχής στο κέντρο της Αθήνας – Πού αλλού δεν έβρεξε τον Ιούνιο (Χάρτης)

Ξηρασία και απουσία βροχών χαρακτήρισε τον φετινό Ιούνιο. Ο μήνας που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε σχετικά: Καιρός: Ακραία υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο – Πού σημειώθηκαν ρεκόρ, οι μετρήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, το meteo.gr δημοσίευσε σχετικό πίνακα που αναδεικνύει την απουσία βροχοπτώσεων στη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο κέντρο της Αθήνας, στη Λιβαδειά και τη Σπάρτη, περιοχές όπου τα τελευταία 16 χρόνια καταγράφονταν ύψη βροχής από 21 – 35 mm, τον Ιούνιο δεν έπεσε… στάλα βροχής.

Παρόμοια η κατάσταση στην Άρτα (0,4mm φέτος, αντί 35mm τα περασμένα χρόνια), την Ορεστιάδα και την Τρίπολη. Τη δεκάδα της σχετικής λίστας συμπληρώνουν το Νευροκόπι, το Περτούλι Τρικάλων, η Φλώρινα και τα Ιωάννινα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του meteo.gr

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2006 μέχρι σήμερα, τον φετινό Ιούνιο εκτός από τις ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας που επικράτησαν, χαρακτηρίστηκε και από την απουσία βροχών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμη και σε περιοχές που εκδηλώνονται συχνά βροχοπτώσεις αυτή την περίοδο με βάση την μέση τιμή της περιόδου 2007-2023.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχής για τον μήνα Ιούνιο σύμφωνα με την μέση τιμή της περιόδου 2007-2023 από 10 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς επίσης και το συνολικό μηνιαίο ύψος βροχής όπως καταγράφηκε για τον Ιούνιο 2024. Παρατηρούμε πως στο κέντρο της Αθήνας δεν έβρεξε καθόλου τον φετινό Ιούνιο (ο Ιούνιος του 2012 ήταν ο τελευταίος μήνας με μηδενική βροχή). Επίσης, ακόμη και σε περιοχές με υψηλές τιμές βροχόπτωσης σύμφωνα με την μέση τιμή της περιόδου 2017-2023, οι βροχές ήταν ελάχιστες.

Διαβάστε επίσης:

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έπεσαν βροχή οι σφαίρες – Οι νεότερες πληροφορίες και τα σενάρια (Video – Audio)

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Το δημογραφικό εκπέμπει SOS: Διευρύνεται συνεχώς το χάσμα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελλάδα

Η ανταποκρίτρια της Le Monde στο Documento: Η ακροδεξιά απειλεί την ελευθερία του Τύπου στη Γαλλία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter