Ούτε σανό ούτε μπανάνες

Ούτε σανό ούτε μπανάνες

Να που όταν οι δημοσκοπήσεις «μιλάνε» και αυτά που λένε ζορίζουν τον ήδη παραζορισμένο Κυριάκο Μητσοτάκη «ανακαλύπτεται» ακόμη και ο πληθωρισμός της απληστίας. Στόχος ακόμη μια φορά η «επικοινωνία», να δηλωθεί κάτι που δεν συμβαίνει, ότι τάχα μου ο πρωθυπουργός, που δεν δίνει δεκάρα για την ακρίβεια, εκστρατεύει για την πάταξή της. Το πραγματικό ερώτημα, βέβαια, που ευσχήμως δεν ετέθη από τα συστημικά ΜΜΕ και για το οποίο ούτε φωνή ούτε ακρόαση ούτε από τον Κυριάκο ούτε από αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου είναι τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση 30 μήνες και βάλε που η αισχροκέρδεια κάνει πάρτι. Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας σε οποιονδήποτε τομέα, ο Μητσοτάκης ανεβάζει την παράσταση «δεν είμαστε μπανανία» και παριστάνει ότι θα αντιμετωπίσει όσα άφησε να εξελιχθούν και να θεριέψουν, χωρίς βέβαια να παρουσιάσει το παραμικρό μέτρο.

Γιατί το κόλπο είναι ακριβώς η… παράσταση! Να δοθεί δηλαδή στα φίλια στον Μητσοτάκη ΜΜΕ η δυνατότητα να του κάνουν λεζάντα ότι τάχα τα βάζει με τα συμφέροντα και την ίδια ώρα αυτά τα ίδια συμφέροντα, που κι αυτά «φίλια» είναι, να συνεχίσουν να ξεσαλώνουν. Απλώς θα ρίξουν λίγο σε κάποια προϊόντα τις ήδη υπερβολικά ανεβασμένες τιμές, θα φουσκώσουν το λειτουργικό τους κόστος, μιας και αυτό έθεσε σαν βάση «συζήτησης» ο Σκρέκας, και πάπαλα: η αντιμετώπιση της ακρίβειας θα είναι ιδιαίτερα… δυναμική όπως επί των ημερών του Αδωνη, οι «αρμόδιοι» θα έχουν κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό τους και η τσέπη τους θα συνεχίζει να φουσκώνει ενώ η δική μας θα παραμείνει αδειανή.

Γιατί, ως γνωστόν, μπανανία μπορεί να μην είμαστε, αλλά το σανό μάς περισσεύει. Απλώς κάποιες φορές για να μην το βλέπουμε το κρύβουν πίσω από τις μπανάνες!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter