Ουκρανία: Βίντεο με εκτελέσεις Ρώσων στρατιωτών από Ουκρανούς επιβεβαίωσαν οι New York Times

Ουκρανία: Βίντεο με εκτελέσεις Ρώσων στρατιωτών από Ουκρανούς επιβεβαίωσαν οι New York Times

Ολοένα και περισσότερες θηριωδίες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου έρχονται στη δημοσιότητα στα social media. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram την περασμένη  Δευτέρα δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούν Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες στο χωριό Dmytrivka, περίπου επτά μίλια νοτιοδυτικά της Μπούτσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Το βίντεο επαληθεύτηκε από τους Times, ωστόσο, αποφασίστηκε να μην δημοσιευτεί λόγω της αγριότητάς του. Σύμφωνα με τους New York Times, στο βίντεο φαίνεται ένας Ουκρανός στρατιώτης να πυροβολεί τρεις φορές έναν Ρώσο, ενώ ένας άλλος ακούγεται να λέει «Είναι ακόμα ζωντανός. Βιντεοσκοπήστε τους. Κοιτάξτε, είναι ακόμα ζωντανός. Λαχανιάζει.»

Το συγκεκριμένο βίντεο, αναφέρουν οι Times, δείχνει επίσης τουλάχιστον τρεις ακόμα Ρώσους στρατιώτες νεκρούς. Η εθνικότητά τους αναγνωρίζεται από τα λευκά περιβραχιόνια που φορούν συνήθως τα ρωσικά στρατεύματα, διευκρινίζει το δημοσίευμα. Ένας από τους στρατιώτες έχει εμφανές τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια του είναι δεμένα πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ότι η ενέδρα που στήθηκε στους Ρώσους στρατιώτες ήταν έργο της “Γεωργιανής Λεγεώνας” μιας ομάδας Γεωργιανών εθελοντών που σχηματίστηκε το 2014 για να πολεμήσει για την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times. Οι στρατιώτες βρίσκονται στο δρόμο κοντά σε ένα BMD-2 — ένα όχημα πεζικού που χρησιμοποιείται από τις αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό μελετητή Rob Lee.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter