Ουκρανία: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα που έχασε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του από ρωσικά πυρά «Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα»

«Συγχωρέστε με, δεν σας προστάτεψα». Με αυτή την φράση ο Σέρχιι Περεμπιίνις αποχαιρέτησε την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά που σκοτώθηκαν στην πόλη Ιρπίν της Ουκρανίας στις 6 Μαρτίου στην προσπάθειά τους να φύγουν από την περιοχή και να αναζητήσουν ένα ασφαλέστερο μέρος.

Ο Σέρχιι Περεμπιίνις μοιράστηκε στο facebook φωτογραφίες της γυναίκας του, Τατιάνα και των δύο παιδιών τους, της εννιάχρονης κόρης του, Ελίζ και του 18χρονου γιου του Νικίτα γράφοντας από κάτω το σπαραχτικό μήνυμα.

«Μου τα πήρες όλα. Η Τάνια δεν τα κατάφερε. Πρέπει να σε δω μια τελευταία φορά. Συγχωρέστε με, δεν σας προστάτεψα».

Η τρομακτική στιγμή που η οικογένεια έχασε τη ζωή της

 

Οι φωτογραφίες της οικογένειας που τα άψυχα σώματά τους κείτονταν στη μέση του δρόμου έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό. Η οικογένεια δέχτηκε πυρά από ρωσικό πυροβολικό την στιγμή που με τις βαλίτσες τους στο χέρι προσπαθούσαν να σωθούν από την φρίκη του πολέμου.

Η οικογένεια σύμφωνα με την Daily Mail, μετακόμισε από το Ντονέτσκ στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας πριν από τέσσερα χρόνια όπου σχεδίαζαν να ανακαινίσουν το εκεί το σπίτι τους για να ζήσουν για πάντα στην Ουκρανία.

Η Ιρίνα Νεβάντα, φίλη της Τατιάνα Περεμπιίνις, απέτισε φόρο τιμής στην οικογένεια, γράφοντας στα social media: «Η φίλη μας… τα παιδιά της… ο Νικίτα και η Αλίζ, νονοί της Πολινότσκα μου, καλύφθηκαν από πυρά όλμων, προσπαθώντας να φύγουν από το Ιρπίν μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου. Η Τάνια δεν τολμούσε να ξεμυτίσει τόσο καιρό από το σπίτι της, επειδή οι γονείς της είναι άρρωστοι. Ο πατέρας της είναι καρδιολόγος και η μητέρα της είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και πάσχει από Αλτσχάιμερ… Η Τάνια ήταν η τελευταία τους ελπίδα, το τελευταίο τους στήριγμα. Τι θα απογίνουν;».

Μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του σκοτώθηκε και ένα από τα δύο σκυλάκια που είχε η οικογένεια και τα οποία έχει πάρει μαζί της.