Ουκρανία- Ρωσία: Οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν για την εισβολή στο Κουρσκ – Αναφορές για εγκλήματα πολέμου από την Μόσχα

Ουκρανία- Ρωσία: Οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν για την εισβολή στο Κουρσκ – Αναφορές για εγκλήματα πολέμου από την Μόσχα
Καμουφλαρισμένο ρωσικό τανκ στην περιοχή του Κουρσκ (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε ότι το Κίεβο ελέγχει περίπου 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής περιοχής Κουρσκ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανέφερε ότι η Ρωσία προσπαθεί να κατηγορήσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για δήθεν εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Telegram, η SBU αναφέρει ότι έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι η Μόσχα δεν θα δίσταζε να διαπράξει εγκλήματα για τα οποία θα κατηγορούσε το Κίεβο.

Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης του Κουρσκ δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων κατά την εισβολή τους. Ο Αλεξέι Σμινόφ ανέφερε ότι οι εισβολείς ελέγχουν 28 οικισμούς στην περιφέρεια Κουρσκ, έχοντας διεισδύσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων από τα σύνορα, και υποστήριξε ότι τουλάχιστον 12 άμαχοι έχουν βρει τον θάνατο και 121 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Τέλος σύμφωνα με τον περιφερειάρχη περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι 60.000 κάτοικοι αναμένεται να το κάνουν σύντομα. Τα παραπάνω δήλωσε ο Σμιρνόφ σε διαδικτυακή ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πούτιν: «Ο εχθρός θα λάβει μία άξια απάντηση»

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία προσπαθεί να υπονομεύσει την σταθερότητα της Ρωσίας με την εισβολή της στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά δεν θα το επιτύχει.

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά για τους ίδιους, περιλαμβάνοντας μεταξύ τους τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, μονάδες τις οποίες ο εχθρός μεταφέρει στα σύνορα μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και περιφερειακούς κυβερνήτες, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ο εχθρός θα λάβει σίγουρα μία άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι που έχουμε μπροστά μας χωρίς αμφιβολία θα επιτευχθούν»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου.

Τα στρατεύματα της Μόσχας προσπαθούν να αποκρούσουν τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου πριν από δυόμισι χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Πρέπει να είναι και η Ρωσία στην επόμενη σύνοδο για την ειρήνη, λέει ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών

Γαλλία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει

Ρωσία: Διευρύνει η Μόσχα την ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στο Κουρσκ όπου επιχειρούν ουκρανικές δυνάμεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter