Ουκρανία: Εξι νεκροί στο λιμάνι της Οδησσού από ρωσική πυραυλική επίθεση

Ουκρανία: Εξι νεκροί στο λιμάνι της Οδησσού από ρωσική πυραυλική επίθεση
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού (Ukrainian Emergency Service via AP)

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο σε ένα λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Ολεχ Κίπερ.

Όλα τα θύματα είναι Ουκρανοί πολίτες, ανέφερε ο κυβερνήτης στην ανάρτησή του στο Telegram. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολέξιι Κουλέμπ είπε ότι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά, το Shui Spirit, υπέστη ζημιές από την επίθεση.

«Ο ύπουλος εχθρός προσπαθεί να διαταράξει το έργο του ουκρανικού διαδρόμου των σιτηρών, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας υποδομές», έγραψε ο Κίπερ στην ανάρτησή του.

Η επίθεση αυτή στο λιμάνι Χορνομόρσκ είναι η τρίτη που σημειώνεται στην περιοχή τις τέσσερις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, την Δευτέρα ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα πλοίο με σημαία Παλάου στην Οδησσό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ουκρανός και να τραυματιστούν πέντε αλλοδαποί. Την Κυριακή από ρωσικό πύραυλο υπέστη ζημιές ένα πλοίο με σημαία Σεντ Κιτς και Νέβις, το οποίο ήταν φορτωμένο με καλαμπόκι, στο λιμάνι Πιβντένιι.

Διαβάστε επίσης:

Γκάλαντ: «Τα ισραηλινά αντίποινα εναντίον του Ιράν θα είναι θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα

ΗΠΑ: «Εμφύλιος» στους Ρεπουμπλικάνους για θεωρίες συνωμοσίας στα καιρικά φαινόμενα

Χτυπά τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Πόλεις φαντάσματα, μαύρες προβλέψεις – Πάνω από πέντε εκατ. εκτοπισμένοι (LIVE εικόνα)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter