Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί ΗΠΑ και Κίεβο μετά την βύθιση της ναυαρχίδας Moskva – «Θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες»

Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί ΗΠΑ και Κίεβο μετά την βύθιση της ναυαρχίδας Moskva – «Θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες»

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η Ρωσία μετά τη βύθιση του καταδρομικού Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες ενώ παράλληλα προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA με τη σειρά του, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει ότι ο αριθμός και η κλίμακα των πυραύλων εναντίον του Κιέβου θα αυξηθούν ως απάντηση στο εθνικιστικό καθεστώς του που διαπράττει οποιεσδήποτε επιθέσεις τρομοκρατικής φύσης ή δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έχουν χτυπήσει 13 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 κατέρριψε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 κοντά στο Τσερνίχιβ.

Στα χέρια των Ρώσων η Χαλυβουργία Ίλιτς

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε επίσης ότι «μια ομάδα ρωσικών στρατευμάτων και μονάδων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχουν τον πλήρη έλεγχο στα εργοστάσια σιδήρου και χάλυβα Ίλιτς από Ουκρανούς εθνικιστές».

Πέντε νεκροί στο Ντονμπάς

Την ίδια στιγμή, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύκτας νοτίως του Κιέβου. Στη μεγαλύτερη περιφέρεια του Ντονμπάς, αυτή του Ντονέτσκ, όπου «μάχες διεξάγονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου», τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την προεδρία. Η άλλη περιφέρεια αυτής της ανθρακοφόρου λεκάνης, αυτή του Λουχάνσκ, έγινε στόχος 24 βομβαρδισμών που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Στην περιφέρεια του Κιέβου «εκρήξεις ακούσθηκαν στην περιοχή του Βασίλκιφ (νοτιοδυτικά του Κιέβου). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση», σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που βασίζεται σε πληροφορίες που στέλνουν οι περιφερειακές αρχές.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ίσως καταφύγει σε χρήση χημικών μετά τη βύθιση του Moskva, λέει η CIA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter