Ουκρανία: Η αναβολή της συνόδου των συμμάχων στη Γερμανία, πονοκέφαλος για τον Ζελένσκι

Ουκρανία: Η αναβολή της συνόδου των συμμάχων στη Γερμανία, πονοκέφαλος για τον Ζελένσκι

Ενός κακού μύρια έπονται και η «αναβολή» της συνόδου κορυφής για την άμυνα της Ουκρανίας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατοκύριακο στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, φαίνεται πως απογοήτευσε το Κίεβο.

Επισήμως αναβλήθηκε αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ματαίωσε τη μετάβασή του εκεί λόγω του κυκλώνα Μίλτον.

«Η σύνοδος της 12ης Οκτωβρίου 2024 αναβάλλεται», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Ανακοινώσεις σχετικά με τις μελλοντικές συναντήσεις της ομάδας επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας θα γίνουν προσεχώς».

Το αίτιο της αναβολής φαίνεται λογικό αν και παράλληλα με τον κυκλώνα τρέχουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την αναμενόμενη ανταπάντηση του Ισραήλ στο Ιράν (και όχι μόνον) αλλά και το αίτημα Ζελένσκι για τη χρήση των δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

Και τα δύο είναι σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες με τον Ζελένσκι να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα όχι μόνον για το αίτημα της χρήσης των πυραύλων αλλά και για το «σχέδιο νίκης» που προτείνει και ακόμα βρίσκεται στα αζήτητα.

Την ίδια ώρα στα πεδία της μάχης παρά τις δυσκολίες των Ρώσων, καταφέρνουν και έχουν επιτυχίες με τους Ουκρανούς να αναμένουν κάτι που θα μπορούσε να αντιστρέψει την εικόνα εν μέσω μιας ήδη χρεοκοπημένης οικονομίας.

Εννοείται πως παράλληλα αναβάλλονται και όλες οι άλλες συναντήσεις, με τον Ζελένσκι να βλέπει διεθνή στήριξη σε χρήμα και όπλα, τα τελευταία προφανώς όχι ικανά για να αναστρέψουν την εικόνα.

Ίσως να μην είναι τυχαίο που από την άλλη πλευρά τα σχέδια ειρήνευσης παρουσιάζονται όλο και περισσότερο, με ένα μεγάλο πρόβλημα: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν φαίνεται εφικτή στο άμεσο μέλλον αφού απαιτείται ομοφωνία. Και αυτή δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης:

El Pais: «Ο Σάντσεθ περνά στην επίθεση μπροστά στο αντιμεταναστευτικό κύμα»

Κροατία: Η Αστυνομία κατηγορείται ότι έκαψε τηλέφωνα και διαβατήρια αιτούντων άσυλο

Ο Ερντογάν σε βαλκανική περιοδεία – Εγκαινιάζει το μεγάλο τζαμί των Τιράνων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προειδοποιεί το Ισραήλ για το νομοσχέδιο κατά της Υπηρεσίας Αρωγής Προσφύγων (UNRWA)

Η ουγγρική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους Ισπανούς ακροδεξιούς; – Η ίδια το αρνείται

Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter