Ουκρανία: Εκρήξεις σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Τσάπλινο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ουκρανία: Εκρήξεις σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Τσάπλινο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου AP Images από βομβαρδισμό σε προάστιο του Κιέβου τον Μάρτιο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη από τον βομβαρδισμό εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού στο Τσάπλινο, στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποδίδοντας την επίθεση στους Ρώσους.

Παράλληλα περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Σήμερα πονάμε για το Τσάπλινο», τόνισε ο Ζελένσκι, με τη ρωσική επίθεση να σημειώνεται την ημέρα της εθνικής γιορτής της Ουκρανίας, που φέτος συνέπεσε με τους έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. «Είναι σχεδόν νύκτα η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας τελειώνει. Αλλά η ανεξαρτησία μας δεν τελειώνει και δεν θα τελειώσει ποτέ», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στη διάρκεια του πολέμου έχουν δεχθεί πλήγματα επανειλημμένα σιδηροδρομικοί σταθμοί και υποδομές. Τον Απρίλιο τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter