Ουγγαρία: Ο «Μπόρις» ακυρώνει την ομιλία Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ουγγαρία: Ο «Μπόρις» ακυρώνει την ομιλία Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επρόκειτο να εκφωνήσει την Τετάρτη 18/9 ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου στο πλαίσιο της εναλλασσόμενης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16/9 πως ακυρώνει την ομιλία του αυτή λόγω της καταιγίδας Μπόρις που πλήττει την κεντρική Ευρώπη.

«Εξαιτίας των ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών και των πλημμυρών (…) ανέβαλα το σύνολο των διεθνών υποχρεώσεών μου», έγραψε στο Χ ο ακροδεξιός ηγέτης, ο οποίος είχε προκαλέσει αναστάτωση στους εταίρους του στις αρχές Ιουλίου επισκεπτόμενος τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν φεύγω από τη χώρα μέχρι να περάσουν τα χειρότερα», πρόσθεσε ο Όρμπαν σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε «την αναβολή για επόμενη ημερομηνία της ομιλίας που είχε προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας».

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα συνομίλησε με τον Βίκτορ Όρμπαν και του εξέφρασε την υποστήριξή της προς «όλους αυτούς που έχουν πληγεί» από την κακοκαιρία.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στην Κεντρική Ευρώπη

Στους 15 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τις καταιγίδες και τις πλημμύρες που πλήττουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Η κακοκαιρία «Μπόρις» έπληξε ήδη την Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία να προετοιμάζονται να επηρεαστούν στη συνέχεια. Οι τσεχικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες σε περίπου 100 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πολλές πόλεις να εκκενώνονται και να μην έχουν ρεύμα.

Μια γυναίκα πνίγηκε στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ επτά άτομα αγνοούνται. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί της κακοκαιρίας στη Ρουμανία. Έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται στην Πολωνία, που θρηνεί πέντε θύματα. Στην Κρακοβία οι αρχές μοίρασαν σάκους με άμμο.

Κάποιες άλλες πόλεις έχουν ήδη αποκοπεί πλήρως εξαιτίας των πλημμυρών. Ελικόπτερα επανδρωμένα με στρατιωτικό προσωπικό πετούν για να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Τουλάχιστον τρεις νεκρούς μετρά η Αυστρία. Στο κρατίδιο της Βιέννης, ο ποταμός Βίεν υπερχείλισε πλημμυρίζοντας σπίτια και οδηγώντας σε μαζικές εκκενώσεις.

Ειδικοί εκτιμούν πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες στην Κεντρική Ευρώπη οφείλονται εν μέρει στην έντονη ζέστη που καταγράφηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Παραλήρημα Άδωνη: Ύβρεις κατά Πολάκη, φωνές στον Παππά που ήταν εκτός πάνελ (Videos)

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter