«Ουφ»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τις γαλλικές εκλογές (Photo)

Η εφημερίδα Liberation κατέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο το κλίμα που επικρατεί για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. «Ουφ», έγραψε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ιστορική εφημερίδα σχολιάζοντας την ιστορική νίκη – ανατροπή του Νέου Λαϊκού Μετώπου, που έβαλε φρένο στις βλέψεις της ακροδεξιάς παράταξης Λεπέν για εκλογική πρωτιά.

«Διαιρεμένη σε τρία μπλοκ, η νέα Εθνοσυνέλευση δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία», γράφει ακόμα στο πρωτοσέλιδο η Liberation που σημειώνει ότι ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν υποβιβάζεται στην τρίτη θέση.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, συμμαχία της γαλλικής Αριστεράς, ανέτρεψε τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις καταγράφοντας ιστορική πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές, φρενάροντας την άνοδο της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του γαλλικού BFM η συμμαχία θα λάβει από 184 έως 186 έδρες, η παράταξη Μακρόν από 160 έως 162 ενώ η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν από 141 έως 143.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εκτιμάται ότι θα έχει από 65 ως 67 βουλευτές. Στον χώρο της αριστεράς η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) εκτιμάται ότι θα έχει από 73 ως 80 βουλευτές, το Σοσιαλιστικό κόμμα από 60 έως 64 βουλευτές, οι Οικολόγοι από 33 ως 36 και οι Κομμουνιστές ανάμεσα σε 11 και σε 12 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ιστορική πρωτιά για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Πόσες έδρες καταλαμβάνουν Μελανσόν, Μακρόν και Λεπέν

Γαλλία: Το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει παρά την ανατροπή και τη νίκη του Λαϊκού Μετώπου

Γαλλία: Ιστορική πρωτιά για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Φρένο στην άνοδο της ακροδεξιάς

Δύο κόμματα σε ένα η ΝΔ – Οι ομάδες και οι εσωκομματικές συγκρούσεις που κορυφώνονται

Ετικέτες