«Όχι» στο νομοσχέδιο Κεφαλογιάννη λένε οι διπλωματούχοι Ξεναγοί – Η ανακοίνωση της ΠΟΞΕΝ

«Όχι» στο νομοσχέδιο Κεφαλογιάννη λένε οι διπλωματούχοι Ξεναγοί – Η ανακοίνωση της ΠΟΞΕΝ

Σθεναρά αντίθετοι με το νομοσχέδιο Κεφαλογιάννη δηλώνουν οι διπλωματούχοι Ξεναγοί. Η ΠΟΞΕΝ με νέα πύρινη ανακοίνωση της εξηγεί πως δεν πρόκειται να δεχτεί τον δήθεν «εκσυγχρονισμό» που επιχειρεί η Υπουργός Τουρισμού με τον κλάδο να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Υπενθυμίζεται πως στις 20/6 η ΠΟΞΕΝ κάλεσε σε κινητοποίηση μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα , ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα στη Σαντορίνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Ξεναγοί όλων των ηλικιών στις κινητοποιήσεις αυτές ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στην κατάργηση του νόμου 710/1977 που επιχειρεί με αόριστες διατάξεις του νομοσχέδιου να καταργήσει η Υπουργός Τουρισμού.

Τέλος οι διπλωματούχοι Ξεναγοί καλούν τα κόμματα της Βουλής να σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις τους, οποίες αφορούν άμεσα την προάσπιση της εικόνας Ελλάδας στους επισκέπτες της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΝΑΓΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του προωθούμενου από το Υπουργείο Τουρισμού Νομοσχεδίου, ο κλάδος των Διπλωματούχων Ξεναγών συνεχίζει να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια και κάθετη αντίρρηση μας σε κάθε επιχειρούμενο «εκσυγχρονισμό» που αντί να οδηγεί στη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, ως στόχο έχει τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» δια της υποβάθμισης της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και εν γένει του πολύπλευρα σημαντικού επαγγελματικού ρόλου του ξεναγού. Σε «εκσυγχρονισμό» που οδηγεί αναπόδραστα στην αντικατάσταση του ξεναγού από πρόσωπα που επουδενί έχουν τις γνώσεις, την κατάρτιση, την εμπειρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και ερμηνεύσουν την πλούσια ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ελλάδας, με ευεργετημένους μόνο τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου λόγω της με τον άνω τρόπο, μείωσης του εργατικού κόστους, σε βάρος της ποιότητας.

Ο Ξεναγός δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί σε περίκλειστους αρχαιολογικούς χώρους ή σε μουσεία, σε περίκλειστα μνημεία και «οριοθετημένα» (sic) ιστορικά αξιοθέατα, ωσάν αυτά να είναι αποκομμένα από το γενικότερο ιστορικό και κοινωνικό τοπίο. Ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, αναπόσπαστο στοιχείο κάθε εκδρομής, ολιγόωρης ή πολυήμερης, ικανός να παρουσιάσει και να ερμηνεύσει τον πολιτισμό του τόπου μας, το παρελθόν και το παρόν, εκπαιδευμένος να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, με συνέπεια, ευθύνη και επαγγελματισμό.

Γι’ αυτό και τέτοιες επιλογές μας βρίσκουν σθεναρά αντίθετους και έτοιμους να προασπίσουμε τα αυτονόητα.

Καλούμε τη Βουλή των Ελλήνων να σταθεί κι αυτή αρωγός στην προάσπιση της εικόνας και του προσώπου της Ελλάδας στους επισκέπτες της».

Διαβάστε επίσης;

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα – Διαψεύδεται επίσημα

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα (LIVE)

Ο Κασσελάκης συνάντησε on camera τους εργαζόμενους της Αυγής: «Mea culpa που δε σας συνάντησα – Δεν θα απολυθεί κανείς» (Video)

Ρεζίλι και στο Politico o Αυγενάκης: Έλληνας βουλευτής διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά από επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

«Ο Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού – Με εξύβρισε και με απείλησε» – Τι είπε ο υπάλληλος για την επίθεση στο αεροδρόμιο (Video)

Οταν το μαύρο χρήμα συνδέθηκε με τα ταμεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Από την επιταγή Αλαφούζου ως την ομολογία Τσουκάτου και τα σκάνδαλα Siemens και Novartis

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter