Οχι, ρε λαμόγια

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είμαστε ίδιοι, γιατί δεν αποδεχόμαστε τις φασίζουσες απόψεις (του συνεργάτη του Φουρθιώτη) ότι «είναι αυταπάτη μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» και ότι «κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είμαστε ίδιοι, γιατί δεν τελειώσαμε τα ίδια σχολεία, γιατί εμείς δώσαμε εξετάσεις για να σπουδάσουμε στα δημόσια πανεπιστήμια ενώ εσάς πλήρωνε ο μπαμπάκας σας τα διάφορα Γέιλ, Χάρβαρντ και Κολούμπια για να εγγραφείτε στην επετηρίδα των αποφοίτων τους.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είμαστε ίδιοι, γιατί εμείς κάναμε κάθε δουλειά του ποδαριού για να σπουδάσουμε όταν εσείς κάνατε διακοπές και δημόσιες σχέσεις στο Ντουμπάι, στην Καραϊβική και στις Μαλδίβες.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είμαστε ίδιοι, γιατί εμείς πήγαμε στρατό στην Καβύλη Εβρου και στο φυλάκιο Φυσίνης στη Λήμνο ενώ εσείς υπηρετήσατε στη Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλίσσης Σοφίας) και στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής στην Κατεχάκη.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είμαστε ίδιοι, γιατί εμείς ξεκινήσαμε δουλεύοντας στα ταμεία των σουπερμάρκετ, χαμάληδες στις αποθήκες εταιρειών με ηλεκτρικές συσκευές στον Ασπρόπυργο και σερβιτόροι σε τσιπουράδικα όταν εσείς αναλαμβάνατε credit supervisor της Διεθνούς Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία όπως σας συμφέρει, γιατί οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας λευτέρωσαν την Ελλάδα τασσόμενοι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και πλήρωσαν την επιλογή τους με σκληρές διώξεις, ενώ άλλοι ακόμη και με τη ζωή τους.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία όπως σας συμφέρει, γιατί σίγουρα δεν φταίτε εσείς για τους πατεράδες και παππούδες σας που απέκτησαν πλούτο και εξουσία εξαργυρώνοντας τη συνεργασία τους με τον κατακτητή, όμως φταίτε όταν τους ξεπλένετε αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, όταν εξισώνετε τη θυσία με την προδοσία, όταν χρησιμοποιείτε τη δύναμη που βρόμικα απέκτησαν και σας κληροδότησαν εναντίον μας.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν ευθυνόμαστε εμείς για την υπερχρέωση της χώρας, δεν ευθύνεται ο κουλουράς που τον συλλάβατε να μην κόβει απόδειξη, δεν ευθύνεται για τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια αυτός που πήρε ένα μικρό στεγαστικό δάνειο και ενώ πλήρωνε κάθε 1η του μήνα κανονικά τη δόση 20 ολόκληρα χρόνια (τρεις φορές αποπλήρωσε το κεφάλαιο), βρέθηκε άνεργος στα γεράματα και τώρα οι εισπρακτικές του βγάζουν το σπίτι στο σφυρί.

Οχι, ρε λαμόγια, δεν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη που βγάζει λάδι τη ληστεία του χρηματιστηρίου, το ριφιφί των ασφαλιστικών ταμείων, το πετσόκομμα των συντάξεων, την απλήρωτη εργασία αλλά βάζει στο αρχείο τις μίζες της Novartis (τις οποίες η εταιρεία αναγνώρισε) γιατί δεν βρήκε απευθείας καταθέσεις της φαρμακευτικής στον λογαριασμό του υπουργού, παρά μόνο κάποιες… αδιευκρίνιστες πιστώσεις.

Οχι, ρε λαμόγια, αυτήν τη φορά δεν θα γλιτώσετε, θα πληρώσετε για όλα.