Από τα… ρούχα του βγήκε ο Κωστής Χατζηδάκης λόγω της τοποθέτησης της Βασιλικής Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «προσπάθεια της βρισκόμενης σε αποδρομή κυβέρνησης να εξασφαλίσει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή θητεία», ενώ αναφέρθηκε για «πολιτική εξυπηρέτηση» της κυβέρνησης στην δικαστική λειτουργό.
Με αφορμή την… έξαλλη αυτή ανακοίνωση του Κωστή Χατζηδάκη θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τα εξής.
Ο απερχόμενος πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρης Κυριτσάκης, διορίστηκε το 2009 με πρόταση του τότε υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και μάλιστα τότε είχε μόλις συνταξιοδοτηθεί έχοντας μια πλούσια πορεία ως δικαστικός λειτουργός που έφτασε μέχρι την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου και την προεδρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μάλιστα η τελευταία πράξη του τότε υπουργικού συμβουλίου ήταν ο συγκεκριμένος διορισμός στις 3 Σεπτεμβρίου του 2009 καθώς μία μέρα μετά προκηρύχθηκαν εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή.
Και το 2013 όταν έληξε η θητεία του κ. Κυριτσάκη, παρέμεινε στη θέση του για ακόμη μία θητεία πάλι με πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη…
Επίσης καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε στον κ. Χατζηδάκη ότι:
– Πριν δύο χρόνια ο κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου με πρόταση της ΝΔ έγινε πρόεδρος του ΕΣΡ.
– Το 2016 διορίστηκε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αμέσως μόλις έληξε η θητεία του επίσης πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρίστου Γεραρή.
– Επίσης πρόεδρος στο ΑΣΕΠ είναι ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης.
Και μιας ο λόγος περί «πολιτικών εξυπηρετήσεων» καλό είναι να σημειωθεί πως στις 2 Οκτωβρίου του 2009, πέντε μέρες πριν τις εκλογές που έχασε η ΝΔ, με κοινή υπουργική απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη, ως υπουργού Ανάπτυξης και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, (αριθμός απόφασης 2/71088022), αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού από 5.000 σε 9.000 ευρώ(!), ενώ λίγο αργότερα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε οι αμοιβές όλων των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών να μην υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.