Οταν τραπάρουν οι θεσµοί

«Νιώθω βασιλιάς µια ώρα πριν απ’ τη στέψη» τραγουδάει ο Snik, ο πρίγκιπας των πιτσιρικάδων, που τον έκαναν βασιλιά ο συντηρητικός εσµός και τα ΜΜΕ τα οποία βγήκαν παγανιά να πιάσουνε µούτρο αναρχικό που σπρώχνει τη νεολαία στη βία. Κι όµως η τραπ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που οικοδόµησε η νεοδεξιά της ατοµικής ευθύνης, του ωχαδερφισµού και της αρπαχτής.

Σε αυτό τον καθρέφτη αντί για χρυσές καδένες λάµπουν στέµµατα σε γάµους «βασιλικούς», µπουχάρες, κοµπολόγια, πολυθρόνες Τσέστερφιλντ και άλλες πολιτικές επιδείξεις νεοπλουτισµού. Τραπάρουν µε «λογαριασµούς σε πέντε χώρες» και κλαίνε από τα γέλια η λίστα Λαγκάρντ και η θεία από τη Νιγηρία. Μοστράρουν τα 41 σπίτια τους και τους πλειστηριασµούς µαζί µε τα δανεικά και αγύριστα κοµµάτων και ΜΜΕ.

Στην τραπ τα κορίτσια είναι «τιποτένια εργαλεία για σεξ» και έτσι έβλεπαν στελέχη του κράτους και της Ν∆ τη 12χρονη στον Κολωνό, ενώ υποθέσεις trafficking ξέπλενε το δεξί χέρι του υφυπουργού Οικονόµου, για να µην πάµε σε παιδοβιασµούς από Νίκο Γεωργιάδη και Λιγνάδη.

Φρίττουν µε τα ναρκωτικά, όταν τόνοι αποκαλύπτονται σε αµπάρια χωρίς ιδιοκτήτες και πλασάρονται σε βίλες και µαγαζιά σε Μύκονο και Κολωνάκι. Μιλάνε για ντιλάρισµα τη στιγµή που τρέχει η ιδιωτικοποίηση του ΚΕΘΕΑ.

Η βία στην τραπ αποθεώνεται σε ασφυκτικά γεµάτες σχολικές αίθουσες όπου δεν προλαβαίνουν να γνωρίσουν το διπλανό θρανίο. Σκοτώνουν όταν έχουν κέφι, λένε στους στίχους τους, ενώ δίπλα µας η µαφία αλωνίζει γαζώνοντας όποτε κάνει κέφι Καραϊβάζ κ.ά., βασανίζει και σκοτώνει µέσα σε ΑΤ και το βρόµικο παιχνίδι συνεχίζεται µε κοριούς. Κυνηγάνε την αρπαχτή για να ξορκίσουν τη φτώχεια και να επιβληθούν µε συµµορίες. Πόσο µακριά είναι άραγε η «κουλτούρα της βίας» της τραπ από τον τσαµπουκά του κυνηγού κεφαλών ανηλίκων Φλωρίδη: «Με το κράτος δεν τα βάζει κανείς. Θα σε συντρίψει»;

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Ανάλυση NYT: Μπορεί το Ισραήλ να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν; – Η θέση των ΗΠΑ και οι προτάσεις για αντίποινα

Γιώργος Κύρτσος: Επικήδειος

Παραίτηση Σβίγγου ζητά ο Στ. Κασσελάκης μετά τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια